Οι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας

Tο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε τις τρεις επιχειρηματικές προτάσεις που βραβεύτηκαν κατά τη φετινή διοργάνωση. Oι νικητές θα λάβουν άμεσα συνολική χρηματοδότηση ύψους €1.000.000, συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring), καθώς και ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης. Κατά τη φετινή διοργάνωση σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών, καθώς υποβλήθηκαν περισσότερα από 730 επιχειρηματικά σχέδια. Οι νικήτριες εταιρείες δραστηριοποιούνται σε ένα εύρος εμπορικών εφαρμογών, όπως η εκμετάλλευση της πράσινης ενέργειας, η τεχνολογία για την υποβοήθηση της μετακίνησης ατόμων με προβλήματα όρασης, καθώς και το εξειδικευμένο διαδικτυακό delicatessen.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ιδρύθηκε το 2012 από το τον Όμιλο Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, με στόχο την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος στη χώρα μας, υποστηρίζοντας τις πλέον υποσχόμενες νέες επιχειρήσεις. Οι νικητές επιλέχθηκαν με βάση τις ολοκληρωμένες επιχειρηματικές προτάσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονταν από βιωσιμότητα, καινοτομία, χρηματοοικονομική σύνεση καθώς και προοπτική δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως από την ίδρυσή του έως και σήμερα, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας έχει βραβεύσει συνολικά ένδεκα επιχειρηματικές προτάσεις, υποστηρίζοντας το όραμά τους και συμβάλλοντας στη βιώσιμη και επιτυχημένη υλοποίησή τους.

Νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας για το 2015 αναδείχθηκαν οι εξής προτάσεις:

Heliix – Μια πρωτοποριακή τεχνολογία μετατροπής της θερμικής ενέργειας σε ηλεκτρική, πάνω στην οποία βασίζεται το πρώτο προϊόν της εταιρείας, η συσκευή Phaethon™. Η καινοτόμος αυτή συσκευή, μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε τύπο ηλιακού θερμοσίφωνα, δημιουργώντας ένα σύστημα ηλιακής συμπαραγωγής ηλεκτρισμού – ζεστού νερού χρήσης, που προσφέρει μείωση έως και 30% στο ετήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών.

Αιτούντες: Νίκος Αράπκουλες, Παναγιώτης Παπαδιαμάντης.

Smart Guide – Μία φορητή ηλεκτρονική συσκευή πλοήγησης για άτομα με προβλήματα όρασης, η οποία ανιχνεύει και ειδοποιεί για εμπόδια στο χώρο. Το καινοτόμο αυτό προϊόν θα παραχθεί από εργαζόμενους με μειωμένη όραση στις εγκαταστάσεις του Φάρου Τυφλών Ελλάδος. Το εγχείρημα φιλοδοξεί να επιφέρει κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο εστιάζοντας στο ξεχωριστό ανθρώπινο δυναμικό, την προσιτή τιμή διάθεσης και τις ισχυρές εξαγωγικές προοπτικές.

Αιτούντες: Καρκούλιας Γιώργος, Θράβαλος Νίκος.

Yoleni’s – Ένα ηλεκτρονικό delicatessen το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα στον Ευρωπαίο και Αμερικανό καταναλωτή να προμηθευτεί αυθεντικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. H ιστοσελίδα www.yolenis.com προσφέρει περισσότερα από 1200 προϊόντα από 110 καταξιωμένους παραγωγούς της Ελλάδας. Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από τρόφιμα και ποτά, καθώς και πλούσιες πληροφορίες για την κάθε περιοχή, τοπικές συνταγές και τρόπους σερβιρίσματος.

Αιτούντες: Νικόλαος Πίπας, Γιάννης Γεωργιάδης, Πέτρος Αγαζάνης.

Ο Jimmy Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, δήλωσε: «Θα θέλαμε να συγχαρούμε όχι μόνο τους νικητές και φιναλίστ, αλλά και όλους όσους είχαν το θάρρος και την ικανότητα για να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε πραγματικότητα, μέσω της δημιουργίας ενός επιχειρηματικού σχεδίου. Όλοι όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα, συμμερίζονται την πεποίθησή μας ότι η ελληνική ευρηματικότητα και το επιχειρηματικό δαιμόνιο έχουν τη δύναμη να μετασχηματίσουν την Ελληνική οικονομία. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους φετινούς νικητές και να συνεισφέρουμε στην υλοποίηση των εξαιρετικών αυτών επιχειρηματικών ιδεών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ