Ο ΣΕΒΤ τονίζει τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών (ΣΕΒΤ), υπογραμμίζει τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής για τη διατήρηση της καλής υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καταναλωτών. Παράλληλα, θέτει ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων, ενώ τονίζει τη λελογισμένη κατανάλωση όλων των τροφίμων πάντα σε συνδυασμό με τη φυσική δραστηριότητα.

Για το λόγο αυτό, ο ΣΕΒΤ επενδύει συνεχώς στην σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση των καταναλωτών για τις υγιεινές διαιτητικές συνήθειες ενώ, παράλληλα, προάγει τον διάλογο και την επικοινωνία με όλους τους φορείς και την Ε.Ε., με σκοπό τη διαμόρφωση μιας διατροφικής πολιτικής και τη θέσπιση ενός αντίστοιχου θεσμικού πλαισίου, που θα διασφαλίζει την προστασία του καταναλωτή, με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο ΣΕΒΤ παρουσίασε και τη νέα έκδοση της FoodDrinkEurope με τίτλο “Balanced Diets and Healthy Lifestyles – Food and Drink Industry Initiatives” η οποία διαθέτει μια σημαντική επισκόπηση παραδειγμάτων βέλτιστων πρακτικών και πρωτότυπων πρωτοβουλιών, που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Όσον αφορά στην Ελλάδα, ο ΣΕΒΤ προβάλλει μέσα από το φυλλάδιο καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες για την προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου διαβίωσης, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι αναφορές στο πρόγραμμα NU-Age για την «υγιή γήρανση» και στην πλατφόρμα “Food for Life”, η οποία έχει παρουσιάσει εξαιρετικά αποτελέσματα σε μια σειρά έργων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ