SAP: Υποστηρίζει το BorderHACK

Η SAP στηρίζει το BorderHACK, ένα τριήμερο hackathon, που θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στόχος του οποίου είναι η συγκέντρωση ιδεών που θα βοηθήσουν τους πρόσφυγες στο ταξίδι τους και σε μία ομαλή μετάβαση στο νέο τους σπίτι, όπου κι αν είναι αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, το BorderHACK θα φιλοξενήσει περίπου 40 συμμετέχοντες, οι οποίοι στοχεύουν να χτίσουν τεχνολογικές λύσεις για το προσφυγικό ζήτημα. Η SAP παραμένοντας υπέρμαχος της καινοτομίας, στέκεται δίπλα στο BorderHACK που έχει ως στόχο, μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων των συμμετεχόντων, τη γέννηση νέων, καινοτόμων ιδεών και τη δημιουργία τεχνολογικών λύσεων, οι οποίες μπορούν να παρέχουν βοήθεια και «λύσεις» σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που διασχίζοντας τη χώρα μας αναζητούν τη νέα τους στέγη.

Το 2015, περισσότεροι από 530.000 πρόσφυγες διακινδύνευσαν τη ζωή τους προκειμένου να διασχίσουν τη θάλασσα για να φθάσουν στην Ευρώπη. Τις προηγούμενες εβδομάδες, μόνο η Ελλάδα υποδέχθηκε έναν αριθμό-ρεκόρ προσφύγων και μεταναστών, μία εξέλιξη που δεν φαίνεται να επιβραδύνεται. Οι ανάγκες των προσφύγων συνεχίζουν να αυξάνονται και η SAP υποστηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν καλές ιδέες κι έξυπνες λύσεις και θα βοηθήσουν τους πρόσφυγες στο ταξίδι τους και σε μία ομαλή μετάβαση στο νέο τους σπίτι, όπου κι αν είναι αυτό.

Αυτό είναι το όραμα πίσω από το BorderHACK, όπου οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στο co-working space COHO, για να συζητήσουν ιδέες για πιθανούς πόρους και εργαλεία για τους πρόσφυγες, όπως διαδικτυακές πλατφόρμες, εφαρμογές και άλλες πρωτοβουλίες, με βάση τις τεχνολογικές τους δεξιότητες.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στεκόμαστε αρωγοί σε αυτή την πρωτοβουλία της ομάδας του BorderHACK. Η συμμετοχή της SAP στην εν λόγω διοργάνωση αναδεικνύει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε αξία στο κοινωνικό σύνολο, στηρίζοντας δράσεις που εστιάζουν σε νέες καινοτόμες δημιουργικές ιδέες που θα συμβάλουν σε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας», δήλωσε η κα Αλεξάνδρα Κοκκίνη, Διευθύντρια Λειτουργιών για την SAP Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ