LG Electronics: Κοινωνική Προσφορά που βελτιώνει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων

Σε μία εποχή, όπου η εταιρική υπευθυνότητα αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα θετικών αλλαγών και προόδου, προγράμματα περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα, συντελούν στον επαναπροσδιορισμό της επιχειρηματικής φιλοσοφίας, χτίζοντας ταυτόχρονα ισχυρούς δεσμούς με τους καταναλωτές. Με προσανατολισμό λοιπόν το «κοινό καλό», οι κορυφαίες εταιρίες με πράξεις υψηλής ευαισθησίας, προσφέρουν έργο ουσίας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Η LG Electronics (LG), με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, παράγει προϊόντα που κάνουν τη ζωή πιο άνετη και ευχάριστη, αφήνοντας παράλληλα το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Την ίδια στιγμή η εταιρεία αναζητά συνεχώς ριζικές και αντισυμβατικές μεθόδους, προκειμένου να βελτιώσει επιπλέον τη περιβαλλοντική συμβατότητα των προϊόντων της, αλλά και την προσφορά της απέναντι στους ανθρώπους παγκοσμίως.

Με υψηλό περιβαλλοντικό φρόνημα και οικολογική συνείδηση, η LG έχει επενδύσει σημαντικά στη «Πράσινη Τεχνολογία», έτσι ώστε να παράγει οικιακές συσκευές και άλλα προϊόντα που παρέχουν στους καταναλωτές σημαντικά επίπεδα εξοικονόμησης ενέργειας. Έτσι λοιπόν, για μια ακόμη χρονιά, αναγνωρίζεται ως η κορυφαία εταιρία του κλάδου της, όσον αφορά τις δραστηριότητές της στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσης DOW JONES SUSTAINABILITY INDICES”. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η LG τοποθετείται στη κορυφή του κλάδου της, από τα τέσσερα συνολικά στα οποία συμπεριλήφθηκε στην έκθεση DJSI World.

Η περιβαλλοντική δράση της LG, αναγνωρίστηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, καθώς παρέλαβε από τον Οργανισμό Προστασίας Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών, το Βραβείο “2015 ENERGY STAR Partner of the Year – Sustained Excellence Award για τη συνεχόμενη δράση της για τη προστασία του περιβάλλοντος μέσω των ενεργειακά αποδοτικών ηλεκτρικών συσκευών της. Ταυτόχρονα βραβεύτηκε και με το “2015 ENERGY STAR Partner of the YearClimate Communications Award και για τις προσπάθειές της να μεταδώσει οικολογική συνείδηση στους καταναλωτές, σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Βαθιά ευαισθητοποιημένη σε θέματα που απασχολούν τη παγκόσμια κοινότητα, η LG σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη και το Θεσμό για την Υλοποίηση Στόχων τη Χιλιετία (U.N. Millennium Development Goals), συμμετέχει επιπλέον ενεργά στην εκστρατεία για την εξάλειψη της παγκόσμιας φτώχειας και πείνας. Χρηματοδοτούμενο από το LG Group, το πρόγραμμα LG Hope, έχει σκοπό να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων, σε χώρες όπως την Αιθιοπία, το Μπαγκλαντές και η Κένυα, προσφέροντας μεγαλύτερη πρόσβαση σε εκπαίδευση, φάρμακα και τεχνολογία, ενώ σε συνεργασία με τις τοπικές κυβερνήσεις, η LG έχει χορηγήσει τηλεοπτικούς σταθμούς και σχολεία.

Άλλη μία ενεργεια κοινωνικής ευαισθησίας είναι η καταπολέμηση της ανισότητας των δύο φύλων, όχι μόνο στον εργασιακό χώρο αλλά και στην αρένα του γηπέδου. Το πρωτάθλημα LG Cup δημιουργήθηκε, προκειμένου να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες, σε όλες εκείνες τις γυναίκες που θέλουν να παίξουν baseball αλλά και να προωθήσουν το sport ως άλλο ένα γυναικείο άθλημα σε όλο το κόσμο. Στο φετινό τουρνουά συμμετείχαν ομάδες από την Αυστραλία, το Hong – Kong, την Ινδία, την Ιαπωνία, τη Ταϊβάν, την Αμερική και δύο ομάδες από τη Ν. Κορέα. Η LG υποστηρίζει και το μεγαλύτερο πρωτάθλημα baseball γυναικών, το αμερικάνικο NCAA (National Collegiate Athletic Association) και ως κοινωνικός εταίρος, πολλά αθλήματα στα Αμερικανικά Κολλέγια για γυναίκες αλλά και άντρες, προκειμένου να δώσει ίσες ευκαιρίες και στα δύο φύλα να συμμετέχουν σε όλα τα σπορ.

Τέλος, η LG έμπρακτα υποστηρίζει την εκάστοτε κοινότητα μέσα στην οποία λειτουργεί, με ενεργή συμμετοχή σε σημαντικές κοινωνικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες. Πρόσφατα, η LG Electronics Hellas συμμετείχε ενεργά ως ‘Χορηγός Τεχνολογίας’ (Technology Partner) στο Spetses Mini Marathon, υποστηρίζοντας μία μεγάλη πολιτιστική και αθλητική γιορτή με τοπικό χρώμα και διεθνή χαρακτήρα. Η Τζώρτζια Σταυροπούλου, Corporate & Business Units Marketing Manager της LG Electronics Hellas, ανέφερε σχετικά με τη δράση της LG Ελλάδος: «Ένας από τους σημαντικότερους στόχους της LG παγκοσμίως είναι να προχωρά πέρα από την απλή ικανοποίηση των επιθυμιών των καταναλωτών της και να δημιουργεί σχέσεις ζωής και εμπιστοσύνης μαζί τους. Αντίστοιχα, και στην LG Hellas επιδιώκουμε πάντα να συμμετέχουμε σε πρωτοβουλίες που προάγουν υψηλές αξίες, όπως ο αθλητισμός και ο πολιτισμός, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν στην κοινωνία όπου δραστηριοποιούμαστε, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη σχέση μας με τους καταναλωτές μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ