Η Ώρα του Κώδικα: «Ο καθένας μπορεί να μάθει»

Η Ώρα του Κώδικα (Τhe Hour of Code) αποτελεί το σημαντικότερο εκπαιδευτικό προσκλητήριο στον κόσμο, όπου  δεκάδες εκατομμύρια μαθητές από 180 χώρες, καλούνται να συμμετάσχουν σε  περισσότερες από 160.000 εκδηλώσεις.  Στόχος της εκστρατείας είναι να παροτρύνει μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, αλλά και άτομα κάθε ηλικίας να κατανοήσουν την επιστήμη των υπολογιστών και με το σύνθημα «O καθένας μπορεί να μάθει» να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες προγραμματισμού, καινοτομίας και δημιουργικότητας.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πληροφορικής (7-13 Δεκεμβρίου) για την Ελλάδα, η HePIS υλοποιεί δράσεις, όπως εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνεδρίες Μentoring  κ.α , στοχεύοντας στη διάδοση του Προγραμματισμού σε άτομα κάθε ηλικίας.  Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Eυρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής (CEPIS) κος Βύρων Νικολαΐδης δήλωσε: «Ενθαρρύνουμε όλες τις ενώσεις Πληροφορικής που είναι μέλη της CEPIS να ακολουθήσουν το πετυχημένο παράδειγμα της Ελλάδας και να παρακινήσουν τους νέους από όλη την Ευρώπη να ανακαλύψουν τον Προγραμματισμό και τα ψηφιακά επαγγέλματα».

Αναλυτικά προσφέρονται:

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια: Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα διοργανωθούν έξι εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Κέρκυρα μέσα από τα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με εξειδικευμένους καθηγητές και να αποκτήσουν γνώσεις για τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο του Προγραμματισμού.

Συνεδρίες Μentoring: Θα διοργανωθούν 20 συνεδρίες online mentoring, κατά τη διάρκεια των οποίων νέοι ηλικίας έως 18 ετών, θα έλθουν σε επαφή με καταξιωμένα στελέχη του κλάδου της Πληροφορικής όπου θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα χαρακτηριστικά του επαγγέλματός του Προγραμματιστή καθώς και να απευθύνουν ερωτήσεις σχετικές με το αντικείμενο σπουδών που σκέφτονται να επιλέξουν. Οι μέντορες προέρχονται από εταιρείες όπως η Μicrosoft, το Facebook, η Νokia, η Deutche Telecom, η Εricsson όπως επίσης και από κορυφαία πανεπιστήμια, όπως το Imperial College και το University of Houston.

Getbusy Finals: Στις 13 Δεκεμβρίου, στους χώρους του ΑLBA Graduate Business School, οι 80 φιναλίστ του ετήσιου εκπαιδευτικού διαγωνισμού Getbusy.gr, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην «Ώρα του Κώδικα», καθώς και να διαμορφώσουν προτάσεις σχετικά με την προσέλκυση των νέων στα ψηφιακά επαγγέλματα.

«Οι συλλογικές προσπάθειες των φορέων, συλλόγων, σχολείων, εταιριών, καθώς και η εντυπωσιακή συμμετοχή των υποψηφίων, έχουν φέρει τη χώρα μας στην 12η θέση ανάμεσα στις 180 χώρες που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Εκστρατεία της Ώρας του Κώδικα» δήλωσε ο Πρόεδρος της HePIS κος Νίκος Φαλδαμής.

Από τη Μicrosoft Ηellas, χορηγό των εκδηλώσεων, ο κος Τίμος Πλατσάς, διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης δήλωσε «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για μια ακόμη χρονιά συνεργαζόμαστε με την HePIS, με την οποία μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για το μέλλον της νέας γενιάς. Στόχος μας είναι να παρέχουμε πρόσβαση σε καινοτόμες τεχνολογίες σε όλους τους νέους, ώστε να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, οι οποίες είναι απαραίτητες στη σημερινή εποχή»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ