CGF: Η ψύξη χαμηλού άνθρακα στο προσκήνιο

Το Consumer Goods Forum που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι ανακοίνωσε το κλείσιμο του 2010 Board Resolution on Refrigeration και τη δημοσίευση του πρώτου Refrigeration Booklet.

Το CGF Board ζήτησε, επίσης, από την Sustainability Steering Committee να αναπτύξει μια προοπτική ανάλυση, ώστε να δείξει πώς η βιομηχανία θα ενισχύσει την ψύξη χαμηλού άνθρακα στο μέλλον.

Το 2010, το CGF δεσμεύτηκε να περιορίσει τον αναπτυσσόμενο κλιματικό αντίκτυπο των συστημάτων ψύξης που χρησιμοποιούνταν από τα μέλη του. Τα αέρια ψύξης που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα συστήματα και είναι γνωστά σαν υδροφθοράνθρακες (HFC) αποτελούν ισχυρά αέρια θερμοκηπίου. Την περίοδο εκείνη, οι τεχνολογίες χαμηλού άνθρακα για την αντικατάσταση των HFCs, δεν είχαν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους κι έτσι ελήφθη η απόφαση για τη δοκιμή νέων μεθόδων ψύξης μέχρι το 2015.

Σήμερα, τα μέλη του CGF έχουν εγκαταστήσει συστήματα ψύξης χαμηλού άνθρακα σε περισσότερα από 4.000 σούπερ μάρκετ, τέσσερα εκατομμύρια μονάδες παγωτών και ποτών παγκοσμίως και σε βιομηχανικά εργοστάσια, με την πλειοψηφία τους να αποτελούν φυσικούς καταψύκτες.

Η δουλειά αυτή, δίδαξε πολύτιμα μαθήματα τη βιομηχανία, για ζητήματα όπως η τεχνολογικές επιλογές χαμηλού άνθρακα, τα κόστη ανάπτυξης, τις ενεργειακές απαιτήσεις, την απόδοση σε πιο ζεστά κλίματα και τη διάθεση εξειδικευμένων τεχνικών και συντηρητών. Όλα τα παραπάνω συμπεριλήφθηκαν στο νέο Refrigeration Booklet.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ