Ολοκληρώθηκε με «Χαμόγελο» ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον ΝΝ 11ο ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Η αρχή έγινε το Σάββατο 2 Απριλίου, στη Λαμπαδηδρομία της Διοργάνωσης όπου 12 παιδιά από το Σπίτι του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη, μετέφεραν την «Αλεξάνδρειο φλόγα» ορίζοντας με τη δική τους παρουσία, την εκκίνηση της Κυριακάτικης μεγάλης Διοργάνωσης.

Την Κυριακή 3 Απριλίου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετείχε για ακόμη μία χρονιά στον ΝΝ 11ο ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» με την Ομάδα του, περισσότερους από 110 δρομείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να «ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ» σε όλες τις κατηγορίες: στο Μαραθώνιο Δρόμο 42.000 μ. & στους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. και 10.000 μ.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί τους δρομείς που αποφάσισαν να στηρίξουν τις δράσεις του Οργανισμού, με τη συμμετοχή τους στο Μαραθώνιο.

Μεγάλη χαρά και τιμή γι΄αυτή τη διοργάνωση αποτέλεσε για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» η συνδιοργάνωση του αγώνα 1.000μ. για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων. Περίπου 2.000 μαθητές ξεκίνησαν στις 8.45 π.μ. από την πλατεία Αριστοτέλους τον πιο δυναμικό κι ελπιδοφόρο δρόμο μεταφέροντας το μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού με βασικό σύνθημα #ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ#.

Στον τερματισμό, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τους περίμενε το μετάλλιο τους αλλά και 60 εθελοντές και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με δράσεις Δημιουργικής Απασχόλησης, Ψυχαγωγίας και κατασκευές DIY στο παρακείμενο πάρκο και μέχρι τη λήξη της διοργάνωσης.

Στο ίδιο πάρκο, με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» οι μικροί δρομείς φύτεψαν συμβολικά μία ελιά για την ειρήνη του κόσμου, με το μήνυμα να σταματήσει ο πόλεμος και την ελπίδα για πιο ειρηνικές ημέρες για όλα τα παιδιά.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κ.Γιαννόπουλος δήλωσε: «Διοργανώσεις όπως ο ΝΝ 11ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» κάνουν πράξη τη βασική ιδέα του ιδρυτή μας, του μικρού Ανδρέα «Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε», αυτό αποδεικνύει η συμμετοχή 20.000 ενήλικων δρομέων και 2.000 παιδιών, αυτό που κάνουμε καθημερινά πράξη στο Χαμόγελο κι έτσι φτάνουμε σε κάθε παιδί που έχει ανάγκη, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε Συγκέντρωση Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες της κρίσης που στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αλλά και για τα παιδιά πρόσφυγες-μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα και πρέπει να επιβιώσουν.

Τη διοργάνωση ενίσχυσαν από την έναρξη έως και τη λήξη όλων των αγωνισμάτων, τρία από τα ασθενοφόρα του Οργανισμού με εξειδικευμένο προσωπικό και εθελοντές ιατρούς, παρέχοντας πρώτες βοήθειες στους δρομείς καθώς και διακομιδές παιδιών όπου κρίθηκε απαραίτητο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί:

– Τη διοργάνωση του ΝΝ 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, τους δρομείς, τα παιδιά, τους εθελοντές , τους εθελοντές γιατρούς κι όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση του αγώνα και της όμορφης μέρας!

– Τα ΜΜΕ που μετέδωσαν τα μηνύματα του οργανισμού σε όλη τη διάρκεια των εγγραφών και της διοργάνωσης.

– Τις εταιρίες FORTHNET NOVA, STONE GROUP, TIGER, ΜΠΙΣΚΑΣ, PRINT EVERYTHING, FLAGEXPERTS για την υποστήριξη.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίνει επόμενο ραντεβού στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου 2016, με την μεγάλη ομάδα του «Χαμόγελου» και την προτροπή να τρέξουμε όλοι για το Χαμόγελο κάθε Παιδιού!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ