Τσιρώνης: Περιοδεία σε Μεσσηνία και Ηλεία

Περιοδεία σε Μεσσηνία και Ηλεία πραγματοποιεί από τη Δευτέρα ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, προκειμένου να συζητήσει με πολίτες και φορείς θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου που απασχολούν την περιοχή, με επίκεντρο τα απορρίμματα και το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Το πρωί της Τρίτης ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση ενημέρωσης και διαλόγου στην Ελαία Μεσσηνίας, στην Αίθουσα Βουδούρου, παρουσία τοπικών φορέων, σχετικά με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τον Κόλπο της Κυπαρισσίας. Το μεσημέρι ο Γιάννης Τσιρώνης συμμετείχε και πάλι σε ανοιχτή συνάντηση με τοπικούς φορείς και πολίτες της περιοχής του Πύργου, για διάλογο και παροχή διευκρινήσεων με αφορμή την διαβούλευση του Π.Δ για τον Κυπαρισσιακό, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου.

Ο Γιάννης Τσιρώνης, σχετικά με τις ενέργειες του Υπουργείου για τον Κυπαρισσιακό κόλπο, δήλωσε: «Ο ανοιχτός και ειλικρινής διάλογος με τους πολίτες είναι η προϋπόθεση για την σωστή τους ενημέρωση. Ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον όλες τις εποικοδομητικές παρατηρήσεις φορέων και πολιτών, τις οποίες θα ενσωματώσουμε στο Προεδρικό Διάταγμα. Για ένα πράγμα οι πολίτες πρέπει να είναι σίγουροι: Το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό όχι μονάχα δεν απειλεί την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά αντίθετα θα πατάξει την αυθαιρεσία που αποτελούσε επί χρόνια τροχοπέδη και υποβάθμιζε το μέλλον της περιοχής».

Το απόγευμα, ο Γιάννης Τσιρώνης, επισκέφτηκε τον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, συνοδεία του Δημάρχου Πύργου, κ. Γαβρίλη Λιατσή και του Δημάρχου Αμαλιάδας-Ήλιδας και προέδρου του ΦΟΔΣΑ, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου. Μετά την επίσκεψη, ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, δήλωσε σχετικά: «Επισκεφτήκαμε την Τριανταφυλλιά που σε λίγες εβδομάδες θα λειτουργήσει η ενδιάμεση λύση στη διαχείριση, ώστε να γλιτώσει επιτέλους η Ηλεία από την παράνομη διάθεση απορριμμάτων και από τα σκουπίδια που κατέκλυζαν τους δρόμους απειλώντας την υγεία των πολιτών. Το Υπουργείο θα κάνει κάθε απαιτούμενη ενέργεια για να λειτουργήσει ο χώρος νόμιμα τις επόμενες εβδομάδες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ