«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» στην Αθήνα

Ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και εκπροσώπων της Διεθνούς Διασποράς ίδρυσε την «Ελληνική Πρωτοβουλία», σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η διεθνής συνεργασία μπορεί να υποστηρίξει τη βιώσιμη μακροχρόνια εξέλιξη και οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι μια διεθνής μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που στοχεύει στη διοχέτευση σημαντικών πόρων για την ενίσχυση οργανισμών που υποστηρίζουν και κινητοποιούν την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις που θα διασφαλίσουν τη μακρόχρονη ευημερία της χώρας.

Ο Ανδρέας Ν. Λιβέρης, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε σχετικά: «Συνδυάζοντας την υποστήριξη και την τεχνογνωσία της Διεθνούς Διασποράς και της κοινότητας των Φιλελλήνων, η Ελληνική Πρωτοβουλία θα παρέχει άμεση και ζωτικής σημασίας υποστήριξη, στην εξασφάλιση της ευημερίας υπαρχόντων αλλά και νέων οργανισμών, ενώ παράλληλα θα ενθαρρύνει τη συνεχή εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις εκείνες που θα αποτελέσουν τα θεμέλια για το μέλλον της χώρας. Μία προσπάθεια στην οποία είμαστε Όλοι Μαζί».

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα πλούσια σε πολιτισμό, σε πόρους και σε ανθρώπους και η οικονομική συγκυρία δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες ώστε οι Έλληνες να χαράξουν ένα νέο μέλλον για τη χώρα τους» σημείωσε ο πρώην Πρόεδρος των Η.Π.Α. Bill Clinton, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της στρογγυλής τραπέζης. «Είμαι χαρούμενος που η Διασπορά συμπράττει για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και να επενδύσει στην Ελλάδα. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω ενεργά την προσπάθειά τους αυτή

Παράλληλα με τη δημιουργία νέων προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης, η Ελληνική Πρωτοβουλία θα συνεργαστεί και με ήδη υπάρχουσες φιλανθρωπικές οργανώσεις για να ενισχύσει το έργο τους. Η Ελληνική Πρωτοβουλία διατηρεί ήδη ισχυρούς δεσμούς με το Ίδρυμα Λεβέντη στην Ελλάδα αλλά και με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και θα συνεργαστεί με εταίρους στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, καθώς και με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Γιώργος Α. Δαυίδ, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε σχετικά: «Η ανταπόκριση και η υποστήριξη από τη Διεθνή Διασπορά, με χαροποιεί ιδιαίτερα. Η Ελλάδα έχει μεγάλη προοπτική ανάπτυξης την οποία η Ελληνική Πρωτοβουλία μπορεί να ενισχύσει. Η σημερινή συνάντηση ήταν ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.»

«Η Ελληνική Πρωτοβουλία, συνεργαζόμενη με αξιόπιστους και καθιερωμένους οργανισμούς, θα εντοπίσει τους τομείς στους οποίους θα πρέπει να εστιάσει. Στόχος είναι να δημιουργηθεί η βάση η οποία θα υποστηρίξει την οικονομική ανάπτυξη, θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και θα ενισχύσει τις επενδύσεις.» συμπλήρωσε ο Γιώργος Π. Στάμας, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών της, τα ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Αντώνη Σαμαρά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συντονισμένης συνεργασίας, για την υποστήριξη της μακροχρόνιας ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας.

Τα μέλη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας έχουν εκτενή πείρα σε θέματα διοίκησης φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων και οργανισμών και θα συμβάλλουν με την τεχνογνωσία τους σε αυτό το εξαιρετικό εγχείρημα. Τα ιδρυτικά μέλη είναι οι:
•    Ανδρέας Ν. Λιβέρης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Dow Chemical Company
•    Muhtar A. Kent, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της The Coca-Cola Company
•    Γιώργος Α. Δαυίδ, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Coca-Cola Ελληνικής Εταιρείας Εμφιαλώσεως Α.Ε.
•    Γιώργος Π. Στάμας, Εταίρος στη δικηγορική εταιρία Kirkland and Ellis LLP

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ