ΣΕΒ: Αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση του ΒΙΑΝ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ), η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στα γραφεία του ΣΕΒ.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του Συμβουλίου για το 2015, τον οποίο παρουσίασαν ο Πρόεδρος κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης και ο Γενικός Διευθυντής κ. Μάρκος Λουκογιαννάκης.

Ο κ. Βιδάλης ανακοίνωσε την απόφασή του να παραδώσει τη σκυτάλη της διοίκησης  του Συμβουλίου, έχοντας διατελέσει Πρόεδρός του από την ίδρυσή του το 2008 μέχρι σήμερα. Κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή αυτής της οκταετίας, ο κ. Βιδάλης αναφέρθηκε στις σημαντικότερες δράσεις και  παρεμβάσεις του Συμβουλίου για τα μεγάλα θέματα που σχετίζονται με την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και των αρχών της στις επιχειρήσεις, στην πολιτεία και στην κοινωνία ευρύτερα. Το ΒΙΑΝ, μέσα από την δραστηριότητά του, ανέδειξε ως κεντρικό άξονα δράσης την επιδίωξη της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, με φροντίδα για το περιβάλλον (κλίμα, ενέργεια, διαχείριση πόρων και αποβλήτων, κυκλική οικονομία) και την κοινωνική συνοχή (εταιρική υπευθυνότητα, απασχόληση, εκπαίδευση – επιμόρφωση).  Η επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης, που απαιτεί τη στάθμιση των τριών αυτών στόχων, μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τον συστηματικό, ειλικρινή και τεκμηριωμένο διάλογο όλων των ενδιαφερομένων μερών, τον οποίο διάλογο προώθησε το Συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολούθησε η εκλογή των μελών του νέου ΔΣ του οργανισμού που έχει ως εξής:

  • Ιωάννης Πανιάρας (ΤΙΤΑΝ), Πρόεδρος
  • Αναστάσιος Καλλιτσάντσης (ΕΛΛΑΚΤΩΡ), Αντιπρόεδρος
  • Κωνσταντίνος Κουκλέλης (VIOHALCO), Γενικός Γραμματέας
  • Άκης Σκέρτσος (ΣΕΒ), Ταμίας
  • Σπυρίδων Κασδάς (Αλουμίνιο της Ελλάδος), μέλος
  • Αθανάσιος Κεφάλας (IMERYS), μέλος
  • Χάρης Μπρουμίδης (VODAFONE), μέλος
  • Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος (POLYECO), μέλος

Ο κ. Βιδάλης συνεχάρη τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ευχαρίστησε όλους όσους εθήτευσαν στο παρελθόν ως μέλη του ΔΣ του ΒΙΑΝ. Ευχαρίστησε επίσης τη διοίκηση και τα στελέχη του ΣΕΒ που στήριξαν και στηρίζουν το όραμα και την αποστολή του Συμβουλίου και υπογράμμισε την προσφορά των στελεχών των εταιρειών – μελών που υλοποίησαν τις δράσεις του όλα αυτά τα χρόνια. «Κλείνοντας», είπε, «τον προσωπικό μου κύκλο προσφοράς στο Συμβούλιο και πιστεύοντας ακράδαντα στην ενδυνάμωση των θεσμών μέσα από την ανανέωση της ηγεσίας, χαίρομαι που ο Ι. Πανιάρας αναλαμβάνει τα ηνία του ΒΙΑΝ.  Είμαι σίγουρος ότι, με τη στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου, των εταιρειών – μελών και του ΣΕΒ, θα συνεχίσει και θα αναπτύξει περαιτέρω την προσφορά του Συμβουλίου στην κοινωνία μας».

Οι εργασίες της Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν  με την παρουσίαση από τον κ. Ι. Πανιάρα των στόχων του Συμβουλίου για την επόμενη περίοδο 2016-2017.

Απευθυνόμενος στο σώμα ο κ. Πανιάρας ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του επισημαίνοντας ότι «η ανάγκη για οικονομική ανάπτυξη, με τρόπο που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των διογκούμενων περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων, είναι πλέον επιτακτική. Το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη εργάζεται συστηματικά σε αυτή την κατεύθυνση, προωθώντας και προβάλλοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων-μελών του και συμμετέχοντας εποικοδομητικά στον κοινωνικό διάλογο. Τα μέλη και το νέο ΔΣ του ΒΙΑΝ εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον Ευθύμιο Βιδάλη και το απερχόμενο Προεδρείο για το σημαντικό τους έργο και δεσμεύονται να το συνεχίσουν με την ίδια ενέργεια και συνέπεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here