RGChallenge16 Accelerator: Νέοι επιχειρηματίες έτοιμοι να κάνουν τη διαφορά

Το RGChallenge Accelerator 16 πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20 – 24 Ιουνίου, στο London Business School, σε συνεργασία με την Watershed Entrepreneurs. Μέσω ενός πενθήμερου εντατικού bootcamp, το RGChallenge16 Accelerator, με επικεφαλή τον Μάικ Σωτηράκο, Διευθύνων Σύμβουλο της Launch1000 (πρώην Watershed Entrepreneurs), συνέβαλε στην προώθηση έξι προεπιλεγμένων startups με οικονομική επιρροή στην Ελλάδα.

Το RGChallenge16 Accelerator έδωσε στις έξι ομάδες τη μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο και να λάβουν συμβουλές από κορυφαίους συμβούλους/μέντορες. Επιπλέον είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από τη στρατηγική συνεργάτιδα της εταιρίας συμβούλων επικοινωνίας Wellenwide,  Dr Linda Plano σε ένα εντατικό εργαστήρι με τίτλο “The perfect pitch workshop”.  Στόχος να παρουσιάσουν την εταιρία τους στους επενδυτές και να αντλήσουν χρηματοδότηση.  Την 5η μέρα του RGChallenge, έχοντας δομήσει το επιχειρηματικό τους σχέδιο και έχοντας εκπαιδευτεί ως προς το πως θα “πουλήσουν” τις ιδέες τους, οι ομάδες παρουσιάσαν μέσα σε 8 λεπτά τις ολοκληρωμένες προτάσεις τους, μπροστά σε μια επιτροπή 4 διακεκριμένων επενδυτών. Το κοινό αποτελείτο επίσης από 100 πιθανούς επενδυτές, συμβούλους και άλλους νέους entrepreneurs.

H επιτροπή των επενδυτών του Reload Greece αποτελείτο από τους:

  • Μαρία Δραμαλιώτη-Taylor – Founding partner της Beacon Capital
  • Νεκτάτιος Λιόλιος –Co-founder & Ceo στην Startupbootcamp FinTech
  • Christina Crosby –Managing Partner της Astir Capital Advisors
  • Alex Moukas –Founder & CEO της Wappier, Πρόεδρος της Velti

Στο πλαίσιο του στόχου του Reload Greece να συνεισφέρει μακροπρόθεσμα στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας, οι επιλεγμένες startups, προήλθαν από διαφορετικoύς κλάδους προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  1. Owiwi, του Ηλία Βαρθολομαίου

Η Owiwi δίνει τη δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να βρουν τον ιδανικό εργοδότη και βοηθάει τις εταιρείες να βρουν τον κατάλληλο υποψήφιο για οποιαδήποτε θέση, παρέχοντας τα καλύτερα εργαλεία για αυτό τον σκοπό.

  1. Thank you, της Ελευθερίας Μιχαηλίδη

Η Thank you προσφέρει μια σειρά πολυτελών οικολογικών καλλυντικών, φτιαγμένων από υψηλής ποιότητας φυσικά συστατικά, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την επεξεργασία πρώτων υλών.

  1. Villosophy, του Γιώργου Ζαχαρτζή
    Η Villosophy βοηθάει τους ιδιοκτήτες ακινήτων προς ενοικίαση για διακοπές, να αυξήσουν την αποδοτικότητά τους και παράλληλα να βελτιώσουν την εμπειρία των επισκεπτών τους.
  2. Nima Composites, του Ευάγγελου Ζυμπελούδη
    Η Nima χρησιμοποιεί σύνθετα υλικά με ίνες άνθρακα για την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων για ηλεκτρονικά ήδη ευρείας κατανάλωσης.
  3. Global Forecasting Solutions, του Γιώργου Μπορέτου
    H Global Forecasting Solutions παρέχει εξειδικευμένες λύσεις forecasting, predictive analytics και price optimization, οι οποίες βοηθούν τις επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων, στον προσδιορισμό των μελλοντικών τάσεων και στην κατανόηση της συμπεριφοράς των πελατών τους.
  4. Rate Opt, των Νικόλα Φωτήλα και Χάρη Παπαγεωργίου
    Η Rate Opt προσφέρει μια πλατφόρμα analytics για ξενοδοχεία, η οποία, μεταξύ άλλων, βοηθάει τους ξενοδόχους να καθορίσουν τις τιμές τους, με βάση (εσωτερικά και εξωτερικά) δεδομένα.

Μετά την παρουσιάση και απαιτητικών ερωτήσεων που τέθηκαν στις ομάδες, οι επενδυτές ψήφισαν την Nima Composites ως νικήτρια του RGChallenge16. Η ομάδα αποτελείται από τους Ευάγγελο Ζυμπελούδη, Δέσποινα Ζυμπελούδη, Jamie Hartley, και Αναστασία Κουτσομητοπούλου.

Η ομάδα θα λάβει 6 μήνες δωρεάν χρήση χώρου εργασίας στο Orange Grove, την θερμοκοιτίδα της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλαδα,  δωρεάν πρόσβαση και χρήση εργαλείων από  το Google Platform και στρατηγική καθοδήγηση από την εταιρία Eudemonia Coaching.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ