Ελληνική Πρωτοβουλία: Δωρεά στο MITEF Greece

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ανακοίνωσε δωρεά ύψους $50.000 για την υποστήριξη των δράσεων του MIT Enterprise Forum Greece (MITEF Greece), για το διάστημα 2016-2017, στο πλαίσιο των προγραμμάτων της που εστιάζουν στην επιχειρηματικότητα με έμφαση στην τεχνολογία. Η συγκεκριμένη χορηγία θα υποστηρίξει τις προσπάθειες του MITEF Greece για ενδυνάμωση των καινοτόμων Ελλήνων επαγγελματιών του τεχνολογικού κλάδου, προωθώντας, έτσι, την οικονομία μέσα από την καινοτομία.

Τα προγράμματα του MITEF Greece περιλαμβάνουν:

•    Το συνέδριο “StartSmart”,  μια ημερίδα που στόχο έχει να εμπνεύσει, να φέρει σε επαφή και να καθοδηγήσει επιχειρηματίες από το χώρο της τεχνολογίας στο πώς να επιτύχουν πιο άμεσα και με έξυπνο τρόπο. Μέσα από πολύ καλά δομημένο και εμπειρικό πρόγραμμα, οι νέοι επιχειρηματίες αποκτούν τη γνώση που θα τους βοηθήσει να εξελίξουν το εγχείρημά τους.

•    Τις εκδηλώσεις “Tech that Matters”, που προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες για επιχειρηματική έμπνευση και δικτύωση. Οι εκδηλώσεις είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να εμπνέουν και να φέρνουν σε επαφή όλα τα μέλη της τεχνολογικής κοινότητας, όπως επιχειρηματίες, μέλη startups, ακαδημαϊκούς, φοιτητές, επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων. Το MITEF Greece έχει οργανώσει μέχρι σήμερα 5 εκδηλώσεις με τα εξής θέματα: Life-Sciences, Internet of Things, Big Data, Ρομποτική, και Γονιδιωματική & Βιοτεχνολογία.

•    Το διαγωνισμό “ΜΙΤ Enterprise Forum (MITEF) Greece Startup”, που αναγνωρίζει πολλά υποσχόμενες ελληνικές startups και τους δίνει την ευκαιρία να διακριθούν στην παγκόσμια αγορά. Το MITEF Greece Startup είναι ένας διαγωνισμός που δίνει ώθηση στην τεχνολογία και ταυτόχρονα παρέχει πρόσβαση σε πρακτικές γνώσεις, καθοδήγηση και πόρους δίνοντας την ευκαιρία σε νέες ελληνικές επιχειρήσεις να ξεχωρίσουν και να μεταβούν στο επόμενο επίπεδο.

•    Eργαστήρια πρακτικής άσκησης, που συμβάλουν στην ανάπτυξη των ικανοτήτων μελών της τεχνολογικής κοινότητας που αναδείχθηκαν μέσα από τη διαδικασία του διαγωνισμού στους ημιτελικούς, οι οποίοι καθοδηγούνται από τοπικούς και διεθνείς συνεργάτες.

•    Το “ΜΙΤ Bootcamp”, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που οργανώνεται στο MIT και περιλαμβάνει πρακτικά εργαστήρια, roadshow και ευκαιρίες δικτύωσης. Επιπλέον, αποτελεί μια ευκαιρία γνωριμιών ανάμεσα σε νέους επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, στο επιχειρηματικό οικοσύστημα που έχει αναπτυχθεί γύρω από το Massachusetts Institute of Technology.

Επιπλέον, το MITEF Greece έχει ως στόχο να ενισχύσει τη διεθνή προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας. Έτσι, λειτουργεί παράλληλα με το MITEF Global και το MIT Technology Review, προβάλλοντας συναρπαστικές ιστορίες από την Ελλάδα στο ευρύ αναγνωστικό κοινό τους σε όλο τον κόσμο. Επιπρόσθετα, το MITEF Greece έχει δημιουργήσει μια εικονική ομάδα, την Greek Tech Diaspora, η οποία δίνει την ευκαιρία στους νέους Έλληνες επιχειρηματίες του τεχνολογικού κλάδου, να αναζητήσουν συνεργάτες – τόσο επενδυτές, όσο και πελάτες.

Ο κ. Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συγκεκριμένη χορηγία, η οποία υπογραμμίζει τη σημασία του MITEF Greece, καθώς και τις σημαντικές προσπάθειες του στον τομέα της νεανικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας. Μέσω αυτών των χορηγιών, η Ελληνική Πρωτοβουλία εμπνέει τους νέους και ενισχύει τις ελληνικές καινοτόμες ιδέες, που τονώνουν την οικονομία, την προώθηση της ανάπτυξης και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης”.

Ο κ Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Επικεφαλής του MITEF Greece, προσέθεσε: «Το MITEF Greece εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς την Ελληνική Πρωτοβουλία για την εν λόγω χορηγία, που υποστηρίζει τις δράσεις του φόρουμ μας. Η υποστήριξη αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, να ξεκλειδώσουμε τις δυνατότητες της νεολαίας και να εργαστούμε με επιτυχία, εισάγοντας την καινοτομία στην οικονομία, και ενισχύοντας το επιχειρηματικό πνεύμα στη χώρα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ