COSMOTE:Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια

Μία ημέρα, ειδικά αφιερωμένη στα παιδιά των οικογενειών που συμμετέχουν στο «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια», διοργάνωσε η COSMOTE και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) στο κτίριο που φιλοξενεί το Πρόγραμμα, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Η ομάδα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου πραγματοποίησε εθελοντικά, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 2 έως 14 χρόνων, τα οποία συνδυάζουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία, μέσα από την πρωτότυπη μουσειοσκευή “Φυσαλίδες”. Πειραματισμοί με τις φυσικές ιδιότητες του νερού, αλλά και ζωγραφική με μελάνι και χρώματα ήταν μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που κέρδισαν τα χαμόγελα περισσότερων από 25 παιδιών που είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους.

Τα εκπαιδευτικά προγράμμματα πραγματοποιήθηκαν σε χώρο που διαμορφώθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό στο κτίριο που στεγάζει το «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια» στην περιοχή του Μακρυγιάννη.

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρωτοποριακού Προγράμματος Αλληλεγγύης στην Οικογένεια της COSMOTE, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Κ.Υ.Α.Δ.Α. Μέσω του Προγράμματος παρέχονται από την COSMOTE τρόφιμα, είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης, παιχνίδια, βιβλία, πρόσβαση στο Internet, αλλά και υποστήριξη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς του Κ.Υ.Α.Δ.Α σε συνολικά 200 οικογένειες για ένα χρόνο. Το Πρόγραμμα βασίζεται σε ιδέα της Ηλιάνας Καραβιώτη με στόχο τη στήριξη των οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη, ενώ αποτελεί τη δεύτερη πρωτοβουλία που υλοποιείται μέσα από τις ιδέες που μοιράστηκαν χιλιάδες άνθρωποι με την COSMOTE, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ο κόσμος μας, εσύ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ