2ος Διαγωνισμός ECOTROPHELIA 2012

Με όραμα την προώθηση της καινοτομίας ως σημαντικού πυλώνα της ανάπτυξης και τη στήριξη της νέας γενιάς για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων διατροφής, ο Σ.Ε.Β.Τ. διοργανώνει το 2ο Διαγωνισμό ECOTROPHELIA, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:00, στο ξενοδοχείο Hilton Athens.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα πέρυσι με πρωτοβουλία του Σ.Ε.Β.Τ.. Φοιτητές από όλα τα σχετικά τμήματα των Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας κλήθηκαν να δουλέψουν σε ομάδες και να αναπτύξουν σε λίγους μήνες ένα καινοτομικό προϊόν διατροφής, που, εκτός από τη γεύση του, να ξεχωρίζει και για το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του.

Ο 1ος Διαγωνισμός ανέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική των νέων ελλήνων επιστημόνων του κλάδου των τροφίμων αλλά και τη δυναμική του κλάδου στην Ευρώπη, αφού σε δεύτερο επίπεδο, στον περσινό Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ANUGA με τη συμμετοχή 12 χωρών μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η χώρα μας κατάφερε όχι απλώς να ξεχωρίσει αλλά και να κατακτήσει ομόφωνα την πρώτη θέση!

Το βραβείο ECOTROPHELIA Europe Gold απονεμήθηκε στην ελληνική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για το προϊόν “Da Vero – Eco Seafood Cold Cuts”.

Μετά την επιτυχία του 1ου διαγωνισμού και την πολύ θετική αποδοχή του από τους φοιτητές και τη Βιομηχανία, ο Σ.Ε.Β.Τ. διοργανώνει φέτος το 2ο Διαγωνισμό ECOTROPHELIA, φιλοδοξώντας αυτός να καταστεί θεσμός και στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο, η γνώση που παράγεται στα πανεπιστήμια θα βρει το δρόμο της στην αγορά και θα αξιοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας.

Εν όψει της διεξαγωγής του διαγωνισμού και της τελετής βράβευσης, ο κ. Ευάγγελος Καλούσης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, δήλωσε σχετικά: «Όταν ο Σ.Ε.Β.Τ. αποφάσισε να διοργανώσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διαγωνισμό Ecotrophelia, ελπίζαμε πως θα συνεισφέραμε στη γέννηση και την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον του κλάδου. Δε διαψευστήκαμε. Οδεύοντας προς την τελική φάση του 2ου διαγωνισμού, τα συναισθήματά μας είναι ανάμεικτα: Χαιρόμαστε για το πόσο ένθερμα ανταποκρίθηκαν και φέτος φοιτητές και καθηγητές στο κάλεσμά μας και συμμεριζόμαστε την αγωνία των παιδιών, που κορυφώνεται όσο πλησιάζει η ώρα της επιλογής. Ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων αποδεικνύει τη δίψα των νέων μας για πρωτοβουλίες που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να κάνουν πράξη τις ιδέες τους και – γιατί όχι; – να διακριθούν για αυτές, πάντα μέσα σε ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας και υγιούς ανταγωνισμού». Και συνέχισε τονίζοντας: «Αυτήν ακριβώς την ανάγκη της νέας γενιάς αφουγκράστηκε ο ΣΕΒΤ, αναλαμβάνοντας πέρυσι την πρωτοβουλία διοργάνωσης του Ecotrophelia, και έτσι δεσμεύεται να συνεχίσει: με πίστη στο όραμά του, την ομαδική προσπάθεια και τη συστηματική δουλειά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ