CSE: Επιτυχές το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του GRI

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου από το Κέντρο Αειφορίας (CSE) το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα GRI G4 για την έκδοση εκθέσεων εταιρικής υπευθυνότητας, με την παρουσία σημαντικών στελεχών από οργανισμούς και επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα στελέχη αυτά καταρτίστηκαν και πιστοποιήθηκαν από το GRI για χρήση των κατευθυντήριων οδηγιών GRI G4.

Είναι σημαντικό ότι η πλειοψηφία των στελεχών που συμμετείχαν προέρχονταν από εταιρείες και οργανισμούς που είναι στην διαδικασία έκδοσης της πρώτης έκθεσής τους, γεγονός που επιβεβαιώνει την τάση των εταιρειών να δημοσιοποιούν με συστηματικό τρόπο τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρακτικές και επιδόσεις τους.  

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έγινε αναφορά και στην νέα έκδοση των κατευθυντήριων οδηγιών του GRI, τα GRI Standards, τα όποια έχουν ήδη δημοσιευτεί και αποτελούν μια σημαντική αναβάθμιση της προηγούμενης έκδοσης (G4). Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας του Κέντρου Αειφορίας (CSE) για τις πρακτικές έκδοσης εκθέσεων εταιρικής υπευθυνότητας στην Ελλάδα για την περίοδο 2015-2016. Η έρευνα εξετάζει, μεταξύ άλλων, τη διαχρονική πρόοδο του αριθμού εταιρειών που εκδίδουν εκθέσεις εταιρικής υπευθυνότητας στην Ελλάδα (αύξηση 27% από την περίοδο 2011-2012), καθώς και την χρήση των κατευθυντήριων οδηγιών του GRI (77% των εκθέσεων έχουν συνταχθεί με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ