«Το Σχολείο που θέλεις είναι στο χέρι σου!»

H Coca-Cola Τρία Έψιλον, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Σχολείο που θέλεις είναι στο χέρι σου!», ολοκλήρωσε τις βελτιωτικές και επισκευαστικές εργασίες στο 8ο Δημοτικό Σχολείο & 13ο Ειδικό Σχολείο Κορδελιού-Ευόσμου, προσφέροντας σε μαθητές και δασκάλους ένα πιο όμορφο, φιλικό και ασφαλές μαθησιακό περιβάλλον.

Η ουσιαστική συνεργασία που προσέφεραν στο πρόγραμμα οι Δήμοι Κορδελιού-Ευόσμου, Θεσσαλονίκης και Παύλου Μελά, το Δικτύο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, που συντονίζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος καθώς και η κινητοποίηση των 16.600 ατόμων από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ενεργής συμμετοχής και τη σημασία που έχει η συνένωση δυνάμεων στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Στάθης Λαφαζανίδης ανέφερε ότι: «Στην δυσκολότερη εποχή που διανύει η χώρα μας μετά την μεταπολίτευση η ανέλπιστη πρωτοβουλία της  Coca-Cola Τρία Εψιλον, χαροποιεί, διευκολύνει και ενισχύει τους Δήμους στο έργο τους.»

Μέσα από το πρόγραμμα «Το Σχολείο που θέλεις είναι στο χέρι σου!», η εταιρεία φρόντισε με ιδιαίτερη ευαισθησία και διακριτικότητα, σεβόμενη πάντα τη μαθητική κοινότητα, να υλοποιήσει τις βελτιωτικές και επισκευαστικές εργασίες στο 8ο Δημοτικό Σχολείο & 13ο Ειδικό Σχολείο Κορδελιού-Ευόσμου ώστε τα 400 περίπου παιδιά να αντικρύσουν ένα ανακαινισμένο σχολείο την ημέρα του αγιασμού. Πιο συγκεκριμένα κάποιες από τις βελτιωτικές εργασίες που υλοποιήθηκαν είναι οι εξής:
•    Αλλαγή πατώματος  σε όλο το κτίριο
•    Διεύρυνση της αίθουσας των ηλεκτρονικών υπολογιστών και δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για να μπορούν να παρακολουθούν το μάθημα και παιδιά με αμαξίδιο.
•    Ανακατασκευή της εξωτερικής ράμπας πρόσβασης ΑΜΕΑ στο ισόγειο του και κατασκευή εκ νέου ράμπας, για άνετη πρόσβαση σε κάθε χώρο του σχολικού κτιρίου
•    Διαμερισματοποίηση υφιστάμενης μεγάλης αίθουσας σε δύο μικρότερες, με στόχο την κάλυψη των αναγκών του τμήματος ένταξης των παιδιών με ειδικές ανάγκες καθώς και την αποθήκευση του διδακτικού υλικού.
•    Βάψιμο όλων των εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών του κτιρίου
•    Αντικατάσταση όλων των εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων του κτιρίου
•    Τοποθέτηση μεταλλικού στεγάστρου στην κύρια είσοδο του κτιρίου.
•    Επισκευή γηπέδων
•    Δημιουργία χώρων πρασίνου

Ο υπεύθυνος μηχανικός Βασίλης Γρηγοριάδης δήλωσε σχετικά: «Το πρόγραμμα αυτό μας ενέπνευσε όλους! Η σημασία και η αξία του για την τοπική κοινωνία αποτέλεσε κινητήριο δύναμη ώστε να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να ολοκληρώσουμε τις εργασίες μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, έχοντας στο μυαλό μας τα χαμόγελα των παιδιών όταν δουν το νέο τους σχολείο».

Παράλληλα, στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά ολοκληρώνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες αντικατάστασης των εσωτερικών κουφωμάτων, ενώ στο 106o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης επισκευάζεται το αποχετευτικό σύστημα των τουαλετών και αντκαθιστούνται όλα τα είδη υγιεινής. Μέσα από αυτές τις βελτιωτικές εργασίες, οι 495 μαθητές των δυο σχολείων θα φοιτήσουν σε ένα πιο φιλικό περιβάλλον μάθησης.

Το πρόγραμμα «Το Σχολείο που θέλεις είναι στο χέρι σου!» αποτελεί για την Coca-Cola Τρία Έψιλον μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της που της έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στην τοπική κοινωνία του Νομού Θεσσαλονίκης και να συνεισφέρει ουσιαστικά, για ακόμη μια φορά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ