Κ.Παπούλιας:Στήριξη στο έργο της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, κ. Μάγδα Τσολάκη και η εθελόντρια Ελένη Αντωνιάδου, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την άνοια στην Ελλάδα.

Κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, η κυρία Τσολάκη -πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας νόσου Alzheimer- εξήγησε στον κ. Παπούλια ότι η ιατρική κοινότητα έχει πετύχει πολλά από το 1995, όπου -όπως εξήγησε- «στα βιβλία των Πανεπιστημίων υπήρχε μία μόνο παράγραφος για τη νόσο Αlzheimer και την άνοια».

«Σήμερα, κύριε Πρόεδρε, είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι υπάρχουν και καλά πράγματα στην Ελλάδα, για να σας χαροποιήσουμε.  Και να σας πούμε ότι υπάρχουν και άνθρωποι ακέραιοι, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν κάποια πράγματα όρθια, με ιδανικά, με οράματα», είπε η καθηγήτρια Ιατρικής Μάγδα Τσολάκη.

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer σε συνεργασία με  την Παγκόσμια Εταιρεία Ν. Alzheimer χαρτογραφήσανε την άνοια στην Ελλάδα σε μια έκθεση και μάλιστα η κ. Τσολάκη προσέφερε ένα αντίγραφο στον κ. Παπούλια. «Αυτά είναι πολύ ευχάριστα και ενθαρρυντικά νέα: ότι κάτι κινείται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην συνάντηση, τόσο ο Πρόεδρος, όσο και η κ. Τσολάκη τονίσανε την σημασία του εθελοντισμού και της εκπαίδευσης αλλά και τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλουν όλοι (η Πολιτεία, οι εθελοντές και όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς) προκειμένου να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ευρώπης στην παροχή υπηρεσιών και δομών για τους ανθρώπους με άνοια.

Τέλος η κ. Τσολάκη συζήτησε με τον Πρόεδρο τα προβλήματα υποχρηματοδότησης  (καθυστερήσεις μισθών και λειτουργικών εξόδων) που υπάρχουν σε όλες τις μονάδες που λειτουργούν κέντρα ημέρας ανά την Ελλάδα. Ο κ. Παπούλιας άκουσε με προσοχή τα προβλήματα αυτά και δήλωσε ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνίζονται για τη Νόσο Alzheimer.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ