Οι Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ. στις επιχειρήσεις απορρύπανσης του Σαρωνικού

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης του Ε.Ε.Σ. για την υποστήριξη της αντιμετώπισης του περιβαλλοντικού ατυχήματος στον Σαρωνικό, κλιμάκιο του Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κατόπιν οδηγιών του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού, μετέβη το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, καθώς και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή της Γλυφάδας, προκειμένου να ενημερωθεί από τις τοπικές αρχές και να συνδράμει τις επιχειρήσεις απορρύπανσης/καθαρισμού της ακτής από την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε η πρόσφατη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2».

Πρόσθετα κλιμάκιο υγειονομικής κάλυψης θα υποστηρίζει καθ΄ όλο το διάστημα των δράσεων απορρύπανσης/καθαρισμού τμήματα των ακτών για τυχόν προβλήματα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και αναθυμιάσεων.

Το κλιμάκιο του Τομέα Σαμαρειτών θα παραμείνει στο πεδίο των δράσεων έως ότου αντιμετωπιστεί πλήρως η ρύπανση που πλήττει το συγκεκριμένο σημείο της ακτογραμμής του Σαρωνικού, σε πλήρη συνεννόηση με το Συντονιστικό Όργανο του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και τις τοπικές αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ