Η Συστήματα Sunlight συμβάλλει στο πιλοτικό έργο ΑΠΕ της ΔΕΗ Γαύδου

cof

Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT,  100% θυγατρική του Ομίλου Olympia, συμβάλει στο πιλοτικό έργο της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» για την κάλυψη των αναγκών ενέργειας της Γαύδου από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Εστιάζοντας στην βελτιστοποίηση της εκμετάλλευσης της  παραγόμενης ενέργειας από φωτοβολταϊκά μέσω της αποθήκευσης της, η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο τόσο της συνολικής εμπορικής της στρατηγικής όσο και της προσήλωσής της στο στόχο για βιώσιμη ανάπτυξη και εταιρική υπευθυνότητα.

Για την ενίσχυση του πιλοτικού έργου της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» στη Γαύδο η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT δώρισε τμήμα του απαιτούμενου εξοπλισμού και προχώρησε σε προμήθεια του υπόλοιπου εξοπλισμού ενώ ανέλαβε δωρεάν το σύνολο των εργασιών εγκατάστασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο αφορά εκτός από την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και την αποθήκευση της σε μπαταρίες της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί την περίοδο που δεν υπάρχει ηλιοφάνεια και η ηλεκτρική ενέργεια από τα συστήματα φωτοβολταϊκών δεν επαρκεί. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται σημαντικά η χρήση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται στις περιόδους αυτές. Το σύστημα που εγκαταστάθηκε επαρκεί για την  τροφοδότηση σε ποσοστό 10% της συνολικής ζήτησης του νησιούμε συνολικό κόστος περίπου ίσο με το ετήσιο κόστος καυσίμων του θερμικού εργοστασίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHTεκπόνησε τη σχετική μελέτη αποθήκευσης & διάθεσης της παραγόμενης ενέργειας από το Φ/Β πάρκο στον θερμικό σταθμό παραγωγής και επιπλέον διέθεσε δωρεάν 72 Μπαταρίες κυλινδρικού τύπου (gel) για κυκλική χρήση σε υβριδικά συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, χωρητικότητας 1560 ΑΗ έκαστη για την αποθήκευση της παραγόμενης ενέργειας. Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε σε προμήθεια τμήματος του απαιτούμενου εξοπλισμού για τη διάθεση της αποθηκευμένης ενέργειας στο δίκτυο της Γαύδου, ο οποίος περιελάβανε φορτιστές συσσωρευτών, ανορθωτικές διατάξεις, συστήματα τηλεμετρίας κ.ά.

Σύμφωνα με δεδομένα που προκύπτουν από τη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες», θυγατρική που ανήκει εξολοκλήρου στη ΔΕΗ,  ήδη στο ακριτικό νησί της Γαύδου έχει αποκατασταθεί η παλιά φωτοβολταϊκή εγκατάσταση και η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από φωτοβολταϊκά πάνελ ιδιοκτησίας της ΔΕΗ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος ΔΕΗ πραγματοποιεί σειρά πειραματικών έργων στην Κύθνο και την Κάρπαθο,  ενώ κατασκεύασε υβριδικό σταθμό παραγωγής ενέργειας στην Ικαρία.

Όπως σημειώνει ο κος Σ. Παρχαρίδης , Research & Projects Expert  της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, «Η συμμετοχή της εταιρείας μας στο έργο της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες», αποτυπώνει την ικανότητα της εταιρείας να αναλαμβάνει σημαντικά ενεργειακά έργα με έμφαση στην αποθήκευση της ενέργειας, από την μελέτη και το σχεδιασμό, έως την παράδοση σε πλήρη λειτουργία,  με απόλυτη επιτυχία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στο σύνολό της, η κίνηση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία που συνάδει με τη στρατηγική της Βιώσιμης Ανάπτυξης που ακολουθεί η εταιρεία, με έμφαση στο περιβάλλον και τις ΑΠΕ. Αναδεικνύει τη μακροχρόνια δέσμευση της SUNLIGHT για μια υγιή επιχειρηματική ανάπτυξη, έχοντας ως κύριο μέλημά το σεβασμό προς το περιβάλλον και την κοινωνία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ