SAP: Έτος κοινωνικής προσφοράς το 2017

Η SAP γιορτάζει μια ακόμη χρονιά κοινωνικής συνεισφοράς, η οποία ήταν γεμάτη με σημαντικές εθελοντικές πρωτοβουλίες, καθώς και τη δέσμευση των εργαζομένων της να στηρίζουν ενεργά παρόμοιες δράσεις, προάγοντας το κοινωνικό προφίλ της εταιρείας.

Το 2017 η SAP ανέπτυξε δράσεις με σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία, παραμένοντας προσηλωμένη στη δέσμευσή της να εξοπλίσει τόσο τη νέα γενιά όσο και Μη Κερδοσκοπικούς Φορείς και Οργανώσεις με τις κατάλληλες δεξιότητες, ώστε να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τα ακανθώδη προβλήματα της κοινωνίας, αλλά και να επιτύχουν αξιοσήμαντα αποτελέσματα στην νέα εποχή της  ψηφιακής οικονομίας που διανύουμε.

Ως εταιρεία,  η SAP επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού στον τομέα της πληροφορικής μέσω προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων, συνεχούς εξέλιξης και πληρέστερης κατάρτισής του. Υπό αυτό το πρίσμα, η SAP δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ανάπτυξης καινοτόμων κοινωνικών επιχειρήσεων και εκπαιδευτικών  πρωτοβουλιών για νέους, στους τομείς των Φυσικών Επιστήμων, της Τεχνολογίας, της Επιστήμη των Μηχανικών και των Μαθηματικών (STEM).

Στις συνολικά δώδεκα (12) δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της SAP για το 2017:

  • συμμετείχαν ενεργά 254 εργαζόμενοι της εταιρείας,
  • οι οποίοι  αφιέρωσαν 2674 ώρες εθελοντικής εργασίας και κοινωνικής προσφοράς σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και πρωτοβουλίες κοινωνικού  χαρακτήρα.
  • οι συγκεκριμένες δράσεις βελτίωσαν την ποιότητα της ζωής 930 ανθρώπων, ενώ πολλές από αυτές διεξήχθησαν σε συνεργασία με σημαντικούς εταίρους όπως o Δήμος Αθηναίων , η Οργάνωση Γη, η EuduAct, η Eurobank και οι Academy Hackers.

 

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά οι σημαντικότερες δράσεις που υλοποίησε η SAP μέσα στο 2017, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης.

  • Οι εθελοντές της εταιρείας στάθηκαν στο πλευρό των προσφύγων  τους οποίους υποστήριξαν ενεργά μέσω του Refugee Code Week, μίας πρωτοβουλίας η οποία διοργανώθηκε το 2017 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις περιοχές της Αθήνας και της Λέσβου. Πιο συγκεκριμένα,  οι εθελοντές της SAP, σε συνεργασία με  τον Δήμο Αθηνών, δίδαξαν εκπαιδευτικά προγράμματα κώδικα σε νέους πρόσφυγες ηλικίας από 12 έως 28 χρονών.
  • Η SAP  υποστήριξε 7 πρωτοβουλίες που ενισχύουν την διαμόρφωση ενός ισχυρού εργατικού δυναμικού με ανεπτυγμένες ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και ανάπτυξη των κοινωνικών επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα η SAP υποστήριξε τις δράσεις: οργάνωση εργαστηρίων για εκμάθηση προγραμματισμού σε νέους από Ελλάδα και πρόσφυγες, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων, τα Ανοιχτά Σχολεία και την ΜΚΟ Social Hackers Academy, “Beyond Hackathon” σε συνεργασία με την Eurobank, First Lego League, Next-Gen Forum, το πρόγραμμα εθελοντισμού φοιτητών μέσω της AISEC, ενώ παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε νέους επαγγελματίες.
  • Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της SAP, σε συνεργασία με την «Οργάνωση Γη», προετοίμασαν γεύματα για 250 αστέγους, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που προσφέρει η ΜΚΟ «Μπορούμε».
  • H κοινωνική δράση της SAP επεκτάθηκε και στην Κύπρο, όπου οι εθελοντές της εταιρείας με την υποστήριξη του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού συμμετείχαν στην δενδροφύτευση της περιοχής Λεύκαρα με συνολικά 500 δενδρύλλια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ