Η Παιδική Στέγη «εξάγει» τις ελληνικές μεθόδους διαπαιδαγώγησης

Εμπειρία ζωής χαρακτήρισε μια εκ των 33 Ολλανδών φοιτητριών παιδαγωγικής που επισκέφθηκαν μία από τις εγκαταστάσεις του Σωματείου «Η Παιδική Στέγη» στην περιοχή Κυνοσάργους. Η Ryanne van ger Wonden μίλησε γιατί επέλεξε αυτή και οι συμφοιτητές της να επισκεφθούν τη χώρα μας και συγκεκριμένα το  Ίδρυμα «Η  Παιδική Στέγη».

«Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στην Ελλάδα,  αλλά το Πανεπιστήμιο μας είχε στείλει και την προηγούμενη χρονιά μια ομάδα φοιτητών εδώ. Ο λόγος που επιλέξαμε τη χώρα σας είναι η διαφορετική κουλτούρα που έχει στην εκπαίδευση. Θέλουμε να ανταλλάξουμε στοιχεία και μεθόδους γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πλάσουμε έναν πιο όμορφο και λειτουργικό κόσμο για τα παιδιά»,  είπε η νεαρή φοιτήτρια από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.

Το παιδαγωγικό project που δούλεψε η  Ryanne και οι συμφοιτητές της  με τα παιδιά της «Παιδικής Στέγης»  ήταν ζωγραφική πάνω στα έργα του Ολλανδού ζωγράφου  Μοντριάν.

«Με τα παιδιά εδώ στην Παιδική Στέγη παίζουμε διαδραστικά παιχνίδια. Έδωσαν χρώμα σε πίνακες του Μοντριάν, ενός σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου. Το τι είναι μικρά και δεν γνωρίζουν αγγλικά είναι το μειονέκτημα που το κάνουμε πλεονέκτημα μέσω του παιχνιδιού. Αυτό επιδεικνύει πόσο απλή και όμορφη είναι η ζωή».

Χριστίνα Χαραλαμπίδου: Γνωστοποιείται το έργο μας εκτός των συνόρων

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας της Παιδικής Στέγης , κυρία Χριστίνα Χαραλαμπίδου σημείωσε: «Οι φοιτητές από την Ολλανδία είναι πολύ πρόσχαροι και ευγενικοί ως άνθρωποι. Έχουν μια άλλη φιλοσοφία στα παιδαγωγικά και υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Μάλιστα κατά την ξενάγηση τους στο χώρο μας στάθηκαν στις παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες που έχουμε αναρτημένες στους τοίχους. Δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την ιστορία του Ιδρύματος που αρχίζει από το 1931. Η επίσκεψη τους εδώ έχει και ιδιαίτερα συμβολική σημασία καθώς το έργο της «Παιδικής Στέγης» γίνεται γνωστό εκτός των συνόρων και χαίρει εκτιμήσεως».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ