Σε εξέλιξη ο 3ος διαγωνισμός Make Innovation Work

Το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, o Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών και η EY ανακοίνωσαν την έμπρακτη υποστήριξή τους προς την ελληνική επιχειρηματικότητα, με την έναρξη του διαγωνισμού «Κάνε την Καινοτομία Πράξη – Make Innovation Work».

Πρόκειται για έναν μεγαλόπνοο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας, για την ανάδειξη των καλύτερων, πρωτότυπων και καινοτόμων επιχειρήσεων, που έχουν τη δυναμική να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα θα αξιολογηθούν οι δυνατότητες εφαρμογής και βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, τόσο στο πλαίσιο του ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όσο και στο πλαίσιο των διεθνών αγορών.

Παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται περιορισμός ως προς τον κλάδο/τομέα δραστηριότητας στον οποίο θα αφορά η υποβαλλόμενη επιχειρηματική πρόταση, ενθαρρύνονται ιδιαίτερα προτάσεις επιχειρήσεων που εστιάζουν σε σύγχρονες τεχνολογίες και εναλλακτικές μορφές.

Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός για την υποβολή επιχειρηματικών προτάσεων μέχρι την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 στις 23:00 ώρα Ελλάδος.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται ήδη αρκετές επιχειρήσεις που είναι αφοσιωμένες στην ενίσχυση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας. O διαγωνισμός «Κάνε την Καινοτομία Πράξη – Make Innovation Work» υποστηρίζεται χορηγικά από την εταιρία Cisco.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ανταγωνιστική, σε πείσμα των καιρών και των συνθηκών, αν στηριχθεί γερά στις δυνάμεις της και εκμεταλλευτεί τα φυσικά της πλεονεκτήματα. Η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο. Με τη δύναμη του ανθρώπινου δικτύου, μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της Ελλάδας. Καλούμε όσους έχουν το ίδιο όραμα να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, υποβάλλοντας τη δική τους πρόταση για την ανάπτυξη της χώρας. Όλοι μαζί, μπορούμε περισσότερα».

Η κα. Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Γενική Γραμματέας, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και Πρόεδρος Επιτροπής Εκπαίδευσης-Καινοτομίας-Επιχειρηματικότητας τόνισε: «Το Make Innovation Work δεν είναι πια μόνο ένας διαγωνισμός καινοτομίας ή start up, αλλά συνδυάζει την επιχειρηματικότητα με την καινοτομία. Συνδυάζει το μέλλον με το σήμερα και επιβραβεύει το αποτέλεσμα και όχι την ιδέα μόνη της. Πρόκειται για τον διαγωνισμό, που καθιέρωσε η Επιτροπή Εκπαίδευσης-Καινοτομίας-Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη αξιόλογων και καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων, που έχουν τη δυναμική να ενισχύσουν την ελληνική ανταγωνιστικότητα και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».

Ο CEO του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης επισήμανε: «Σε μια εποχή που αναδιαμορφώνεται παγκοσμίως ο παραγωγικός ιστός, αξιοποιώντας ολοένα και περισσότερο τις δυνατότητες που δημιουργεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η παγκοσμιοποίηση των οικονομιών, αναδεικνύεται ως κρισιμότερος παράγοντας η κινητοποίηση του ανθρωπίνου κεφαλαίου και κυρίως των νέων. Κάθε προσπάθεια για να συγκροτηθεί ένα πλέγμα δράσεων που υποκινεί τους νέους να αξιοποιήσουν την καινοτομία και την ευρηματικότητα αλλά και που τους προετοιμάζει να δοκιμάσουν τη βιωσιμότητα των σχεδίων τους είναι κρισιμότερη από ποτέ. Η πρωτοβουλία του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου για τη δημιουργία του MIW έχει συμβάλει σημαντικά στο να αναδειχθεί αλλά και να εδραιωθεί στην Ελλάδα η προσέγγιση αυτή. Στηρίζουμε έμπρακτα με την ενεργή συμβολή μας την προβολή καινοτόμων επιχειρήσεων είτε άμεσα με την αξιοποίηση νέων σχετικών αγορών όπως η ΕΝ.Α. ΣΤ.ΕΠ., είτε έμμεσα με την επιτυχημένη συμμετοχή των νικητών του 3ου Διαγωνισμού MIW στο roadshow μας στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη».

Ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, Central and Southeast Europe Accounts Leader / Country Managing Partner, ΕΥ δήλωσε: «Στο σημερινό, ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, τα παραδοσιακά μοντέλα επιχειρήσεων, πλέον, δεν αρκούν. Αυτό που χρειάζεται η ελληνική επιχειρηματικότητα και, κατ’ επέκταση, η οικονομία, είναι νέες, καινοτόμες ιδέες που θα ‘ταράξουν’ τα νερά και θα μετασχηματίσουν δραστικά το επιχειρηματικό τοπίο. Πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, συμβάλλουν στην ανάδειξη, αλλά και την ενίσχυση αυτών των καινοτόμων επιχειρήσεων. Εμείς, στην ΕΥ Ελλάδος, στηρίζουμε έμπρακτα το θεσμό, αλλά και τους ίδιους τους νέους επιχειρηματίες, που θα αναδειχθούν μέσα από αυτόν.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here