LEVI’S: WASTE LESS DENIM COLLECTION

  Μια νέα denim συλλογή παρουσίασε το Levi’s® brand (www.levi.com), η οποία βασίζεται στη χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών μπουκαλιών και δίσκων φαγητού. Κάθε Levi’s® Waste<LessTM προϊόν θα περιέχει ένα μίνιμουμ 20% ανακυκλώσιμο υλικό, ή, κατά μέσο όρο, οχτώ μπουκάλια ανά jean (12 έως 20 ουγγιές / μπουκάλι δηλαδή 350 έως 500 ml). Tα Levi’s® Waste<LessTM προϊόντα, τα οποία θα διατίθενται στην αντρική και στη γυναικεία σειρά ως τμήμα της ανοιξιάτικης συλλογής 2013, αντιπροσωπεύουν το επόμενο βήμα της δέσμευσης που έχει αναλάβει η εταιρεία για τον σχεδιασμό προϊόντων με βάση τη διατηρησιμότητα.

  “Από την αρχή, σχεδιάζαμε τα προϊόντα μας με βάση συγκεκριμένο στόχο και σκοπό. Αξιοποιώντας τα απορρίμματα, ελπίζουμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την ανακύκλωση, δίνοντάς τους κίνητρα για να κάνουν περισσότερα σε σχέση με αυτή” είπε ο James Curleigh, global president του Levi’s brand. “Αυτή η συλλογή αποδεικνύει πως δεν χρειάζεται να γίνουν θυσίες στην ποιότητα, στην άνεση ή στο στυλ, για να δημιουργήσεις κάτι καινούριο από κάτι που έχει τελειώσει.”

  Η Ανοιξιάτικη συλλογή 2013 Levi’s® Waste<Less θα χρησιμοποιήσει περισσότερα από 3.5 εκατομμύρια ανακυκλωμένα μπουκάλια. Η αντρική σειρά, η οποία θα διατίθεται παγκοσμίως στα καταστήματα, περιλαμβάνει το Levi’s® 511TM Skinny jean, το νέο «modern-looking» Levi’s® 504 Straight Fit jean και το iconic Levi’s® Trucker jacket. Η γυναικεία σειρά η οποία θα περιλαμβάνει το Levi’s® Boyfriend Skinny jean σε ανανεωμένο fit θα διατίθεται σε όλα τα καταστήματα σε Ευρώπη και Αμερική.

  Μέσω των συνεργατών του Levi’s brand, τα πλαστικά μπουκάλια PET – συμπεριλαμβανομένων  καφέ μπουκαλιών μπύρας, πράσινων μπουκαλιών σόδας, διάφανων μπουκαλιών νερού και μαύρων πλαστικών δίσκων φαγητού – συγκεντρώνονται μέσα από τα Δημοτικά προγράμματα ανακύκλωσης σε όλες τις πολιτείες της Αμερικής. Τα μπουκάλια και οι δίσκοι φαγητού διαχωρίζονται βάσει χρώματος, συνθλίβονται σε μικρά κομματάκια και μετατρέπονται σε ίνες πολυεστέρα. Έπειτα, οι ίνες πολυεστέρα αναμιγνύονται με ίνες βαμβακιού, οι οποίες τελικά υφαίνονται με παραδοσιακό βαμβακερό νήμα από Cone Denim για να δημιουργηθεί το denim από το οποίο φτιάχνονται τα Levi’s® Waste<Less jeans και trucker jackets. Το χρώμα των μπουκαλιών που χρησιμοποιείται δίνει κάθε φορά μία όμορφη απόχρωση στο denim, δημιουργώντας ένα μοναδικό φινίρισμα στο τελικό προϊόν.

  “Αυτή η συλλογή είναι η δική μας μικρή συμβολή στη μεταμόρφωση των απορριμμάτων σε κάτι καινούριο”  πρόσθεσε ο Curleigh. “Δεν θέλουμε να μειώσουμε απλώς την επίδρασή μας στο περιβάλλον, θέλουμε να το αφήσουμε καλύτερο απ’ ότι το βρήκαμε. Έχουμε δεσμευτεί να δημιουργούμε προϊόντα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι καλά για τον άνθρωπο και ακόμη καλύτερα για τον πλανήτη.”

  Η νέα συλλογή Waste<LessTM  είναι το πιο πρόσφατο κεφάλαιο της δέσμευσης της εταιρείας στο να δημιουργεί «περισσότερο» με «λιγότερα». Το 2009, η Levi Strauss & Co. λάνσαρε το “A Care Tag for our Planet,” μια πρωτοβουλία για να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές στο πως μπορούν να πλένουν τα ρούχα τους με τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο στο περιβάλλον; επίσης τους ενθάρρυνε  να δωρίσουν τα  jeans τους για καλό σκοπό, παρά να τα πετάξουν. Αυτή η πρωτοβουλία εξελίχθηκε στη δημιουργία της συλλογής Water<LessTM η οποία βασίζεται σε ένα επαναστατικό τεχνολογικό επίτευγμα το οποίο μειώνει τη χρήση νερού κατά τη διαδικασία απόδοσης φινιρίσματος έως και 96% σε μερικά προϊόντα. Φέτος, η συλλογή Levi’s® Water<LessTM  εξοικονόμησε πάνω από  360 εκατομμύρια λίτρα νερού. Επιπρόσθετα, η εταιρεία είναι μέλος του Better Cotton Initiative, η οποία μειώνει το νερό και τη χρήση φυτοφαρμάκων κατά τη διάρκεια καλλιέργειας του βαμβακιού και υποστηρίζει οικονομικά χιλιάδες  βαμβακοκαλλιεργητές. Σήμερα, η LS&Co. έχει αναμίξει το “Better Cotton” σε περισσότερα από 5 εκατομμύρια jeans.

  Τα προϊόντα Levi’s ® Waste<LessTM  θα διατίθενται στα καταστήματα  Levi’s® παγκοσμίως αλλά και στο Levi.com από τον Ιανουάριο του 2013.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ