Ζώνη Ασφαλείας: Η ζώνη που μας «δένει» με τη ζωή

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο προβολής κοινωνικών μηνυμάτων και ενημέρωσης του κοινού για την οδική ασφάλεια δημιούργησε μία νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης σχετικά με την αναγκαιότητα της χρήσης της ζώνης ασφαλείας, τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα των οχημάτων. Η ολιστική αυτή προσέγγιση μίας από τις βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων, στην Ελλάδα και παγκοσμίως, είναι αναγκαία για να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση για όλους τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μη χρήση ζώνης, για όλους τους επιβάτες του οχήματος.

Εν όψει των αυξημένων οδικών μετακινήσεων λόγω της επικείμενης εορταστικής περιόδου, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, η χρήση της ζώνης αποτελεί θέμα υψίστης σημασίας για τους οδηγούς αλλά και τους συνεπιβάτες.

Η καμπάνια επικεντρώνεται σε οπτικό υλικό με τη δημιουργία δύο τηλεοπτικών σποτ (ένα για τη χρήση ζώνης ασφαλείας γενικά και ένα που στοχεύει στη χρήση ζώνης στα πίσω καθίσματα), καθώς και ενός ραδιοφωνικού σποτ με ανάλογο υλικό, ώστε να ενημερώσει για τους σοβαρούς κινδύνους που απορρέουν από τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Το υλικό για το βίντεο σχετικά με τη ζώνη ασφαλείας στα μπροστινά καθίσματα έχει δημιουργηθεί με χρήση προηγμένων τεχνολογιών και την υποστήριξη ερευνητικού προγράμματος, έτσι ώστε να είναι εύληπτο από το κοινό αλλά και να προσφέρει ευρεία ενημέρωση για ορθή κυκλοφοριακή αγωγή όσον αφορά στην προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των χρηστών του οδικού δικτύου της χώρας.

Το βίντεο σχετικά με τη ζώνη ασφαλείας στα πίσω καθίσματα εστιάζει στη ζωτική σημασία του να φορά ο επιβάτης ζώνη ασφαλείας και στα πίσω καθίσματα, καθώς με αυτόν τον τρόπο σώζει και την ίδια του τη ζωή αλλά συγχρόνως προστατεύει και εκείνον που κάθεται μπροστά του. Το μήνυμα αυτής της εκστρατείας, «Πάντα ζώνη ασφαλείας. Και στο πίσω κάθισμα. Προστάτεψε κι αυτόν που κάθεται μπροστά σου», είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς στη χώρα μας παρατηρείται ότι ακόμα το μεγαλύτερο ποσοστό των επιβατών στα πίσω καθίσματα δεν χρησιμοποιούν ζώνη ασφαλείας, καθώς αγνοούν τους κινδύνους που υποβόσκουν από αυτήν τη λανθασμένη συμπεριφορά.

Με απόφαση του ΕΣΡ, που έχει την αρμοδιότητα σχετικά με τη δωρεάν μετάδοση κοινωνικών μηνυμάτων, ενεκρίθη η προβολή της εν λόγω καμπάνιας κι έτσι το διάστημα από 10-12-2018 έως 10-1-2019 θα μεταδίδονται τα 2 τηλεοπτικά σποτ και το 1 ραδιοφωνικό.

Ευελπιστούμε ότι η μετάδοση της καμπάνιας του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς μέσω των ΜΜΕ θα συμβάλει κατ΄αυτό τον τρόπο ουσιαστικά στην κατεύθυνση της πρόληψης και μείωσης των τροχαίων δυστυχημάτων, ειδικά την εορταστική περίοδο όπου οι μετακινήσεις αυξάνονται και η προσοχή στην οδήγηση «ατονεί» με σοβαρό κίνδυνο την αύξηση των τροχαίων συμβάντων στους δρόμους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ