“Ημέρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” στο Δήμο Πειραιά

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» η «Ημέρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Δήμο Πειραιά», στο Αμφιθέατρο του Ράλλειου Γενικού Γυμνασίου και Λυκείου Θηλέων Πειραιά, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και του «Πρεσβευτή της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» Σάκη Ρουβά.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μίας σειράς προγραμματισμένων δράσεων «Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» σε σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης συσκευασιών και προστασίας του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Πειραιά κος Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Νιώθω υπερήφανος που ξεκινάει το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης στον Πειραιά και συγκεκριμένα από τη Ράλλειο Σχολή, ένα σχολείο που τιμά την πόλη μας. Γνωρίζουμε όλοι τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης και πόσο σημαντική είναι. Τα παιδιά είναι αυτά που θα φέρουν την αλλαγή και στην ανακύκλωση. Χαιρόμαστε που είμαστε ο πρώτος Δήμος στα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, καθώς έχουμε ήδη τοποθετήσει 10 Κέντρα στην πόλη και θα προσθέσουμε κι άλλο ένα μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης χαίρομαι γιατί οι δημότες ανταποκρίνονται και ανακυκλώνουν. Ο πρεσβευτής της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, Σάκης Ρουβάς, είναι ένας άνθρωπος που αγαπούν και εκτιμούν τα παιδιά, ένα είδωλο για τη νεολαία. Είναι σημαντικό να λάβουν το μήνυμά του για την ανακύκλωση και να το μεταδώσουν στους γονείς τους».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης κος Παύλος Ραβάνης δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, που ως Εθνικό Συλλογικό Σύστημα συμβάλλουμε ενεργά στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών και γενικότερα των νέων ανθρώπων. Στον Εθνικό Φορέα της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης νοιώθουμε ευτυχείς που σήμερα ξεκινούμε μια νέα ολοκληρωμένη δράση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με την ενεργή συμμετοχή του «Πρεσβευτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», του δημοφιλούς καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά! Να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε τις Δράσεις αυτές και έχουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην αλλαγή της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και στην καθημερινή συμμετοχή όλων των ανθρώπων στη διαδικασία της ανακύκλωσης, μέσα από ένα νέο μοντέλο ανταποδοτικότητας».

Τη σκυτάλη της εκδήλωσης πήρε ο δημοφιλής καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς, ο οποίος από τον Μάρτιο 2018 έχει ανακηρυχθεί «Πρεσβευτής της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» και συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος, συμβάλλοντας στη μέγιστη ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών και ειδικότερα των νέων, για τη σημαντικότητα της ανακύκλωσης συσκευασιών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, περισσότεροι από 400 μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον δημοφιλή καλλιτέχνη να εξιστορεί προσωπικές του εμπειρίες, από τα παιδικά του χρόνια και να εξηγεί πώς άρχισε να προβληματίζεται και να ευαισθητοποιείται στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος. Κάλεσε τους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν καθημερινά στη διαδικασία της ανακύκλωσης, χρησιμοποιώντας τα «σπιτάκια της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», που λειτουργούν στο Δήμο Πειραιά, αναθέτοντας στους μαθητές την αποστολή της ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ