ΔΕΗ: Πρόγραμμα ιατρικών ελέγχων σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου

Η ΔΕΗ Α.Ε. συνεργάζεται με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας (ΓτΚ) και υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ιατρικών ελέγχων πρωτοβάθμιας φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην κάλυψη σημαντικών αναγκών υγείας των συμπολιτών μας.

Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου

Οπως σημειώνει στην σχετική της ανακοίνωση η ΔΕΗ,  σκοπός του Προγράμματος, που ξεκίνησε από τις αρχές του 2018 και εξελίσσεται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΔΕΗ, είναι η παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας μέσω της αποστολής κατάλληλα εξοπλισμένης και στελεχωμένης κινητής μονάδας υγείας σε περιοχές της χώρας και σε ομάδες πληθυσμού που είτε έχουν αντικειμενική δυσκολία πρόσβασης σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής, είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας.

Το Πρόγραμμα, που βαίνει προς την ολοκλήρωσή του, εξελίσσεται με επιτυχία. Οι επισκέψεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί έως σήμερα έχουν καλύψει τους αρχικούς στόχους, αφού έχουν γίνει 5.256 εξετάσεις(έως και τον μήνα Οκτώβριο) και συνεχίζονται.

Ακολουθούν αναλυτικά στοιχεία του αριθμού των προληπτικών ελέγχων:

 

Κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αποστολές στις 23/11 στον Δήμο Δέλτα στη Θεσσαλονίκη με οδοντίατρο και στις 24-25/11 στον Δήμο Ερέτριας και στο Γυμνό Ευβοίας με καρδιολόγο, οφθαλμίατρο, παιδίατρο και γυναικολόγο. Στο τέλος Νοεμβρίου (29-30/11) κλιμάκια επισκέφτηκαν τα 27ο και 30ό Δημοτικά Σχολεία Αθηνών με οδοντίατρο, ώστε να προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και οδοντιατρικό έλεγχο στους μαθητές και στις μαθήτριες.

Μεταξύ 1-2 Δεκεμβρίου, ειδικότητες καρδιολόγου, οφθαλμιάτρου, παιδιάτρου, γυναικολόγου, παθολόγου και οδοντιάτρου μετέβησαν στην Κύμη του Δήμου Ροδόπης, στα Πομακοχώρια και παρείχαν ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους της περιοχής που έχουν δύσκολη ή/και καθόλου πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Επίσης, στις 3-4 Δεκεμβρίου, κλιμάκιο από οδοντίατρο, οφθαλμίατρο, γυναικολόγο και καρδιολόγο επισκέφτηκε το Παρανέστι της Δράμας και πρόσφερε ιατρική αρωγή σε όσους από τον γενικό πληθυσμό ανταποκρίθηκε στη δημόσια πρόσκληση των ΓτΚ, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα (5/12) κλιμάκιο με οφθαλμίατρο και γυναικολόγο επισκέφτηκε την Καβάλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here