Επιτυχείς οι συναυλίες στη Γερμανία για το “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”

Μεγάλη και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στις τρεις συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη Γερμανία, για να στηρίξουν τους σκοπούς του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Οι χορωδίες του Ραδιοφωνικού και Τηλεοπτικού Σταθμού Deutsche Welle και του Δήμου Αθηναίων συνέπραξαν σε τρεις συναυλίες σε Κολωνία, Βόννη και Βερολίνο. Η σειρά συναυλιών αντικατοπτρίζει τη βούληση των μελών της χορωδίας της Deutsche Welle να συμβάλλουν, σε συνεργασία με τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, στην υπόμνηση της θηριωδίας των Καλαβρύτων μέσα σε πνεύμα συμφιλίωσης και συνεργασίας των δύο λαών για την υπέρβαση του φριχτού κοινού παρελθόντος. Τα έσοδα από τις συναυλίες θα διατεθούν στο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, το οποίο θα τα μετατρέψει σε είδη και θα τα διαθέσει στο κοινωνικό παντοπωλείο των Καλαβρύτων.

Οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν σε Ιερούς Ναούς και πλήθος κόσμου έσπευσε να τις απολαύσει. Κορυφαία στιγμή των συναυλιών ήταν το «Ορατόριο για τα Καλάβρυτα» που συνέθεσε ο γερμανός συνθέτης Γκέρχαρντ Φόλκερτς και αφιέρωσε στη νέα γενιά Καλαβρυτινών.

Παρόντες στη συναυλία του Βερολίνου μεταξύ άλλων ήταν ο πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας Κρίστιαν Βουλφ, ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, ο Γενικός Διευθυντής της Deutsche Welle Πέτερ Λίμπουργκ, η Διευθύντρια Προγράμματος Γκέρντα Μόιερ και ο Έλληνας Πρέσβης στη Γερμανία Θεόδωρος Δασκαρόλης. Από την Αθήνα παρευρέθη ο πρόεδρος του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ  Γιάννης Σπανολιός.

Οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ