ΕΕΑΑ: Ανοδική τάση στην ανακύκλωση συσκευασιών στην Ελλάδα

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) ανακοινώνει τα ετήσια αποτελέσματα για το 2018 ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει τόσο η αύξηση του ποσοστού κάλυψης του πληθυσμού όσο και η αύξηση των ενεργών κάδων καθώς και η υπερκάλυψη των στόχων της για το σύνολο των υλικών συσκευασίας. Το 2018 συνεχίστηκε η ανάπτυξη του Συστήματος καθώς και η ένταξη νέων περιοχών στην Ανακύκλωση Συσκευασιών με τους μπλε κάδους και τους κώδωνες.

Ιδιαίτερα σημαντικό, ενδεικτικό της αποτελεσματικής προσπάθειας της ΕΕΑΑ, της ΚΕΔΕ και των συνεργαζόμενων Δήμων, είναι πως 552 χιλιάδες  τόνων υλικών ανακυκλώθηκαν το 2018. Το 2018 οι μπλε κάδοι που ήταν τοποθετημένοι στις γειτονιές των Δήμων αυξήθηκαν σε 165 χιλιάδες, ενώ παράλληλα τα οχήματα που η ΕΕΑΑ παραχώρησε στους ΟΤΑ για την συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών έφτασαν σωρευτικά τα 519. Ακόμα 35 Κέντρα Διαλογής (ΚΔΑΥ) σε ολόκληρη τη χώρα λειτουργούν με την οικονομική στήριξη της ΕΕΑΑ. Επίσης, με 304 ΟΤΑ να έχουν συνάψει σύμβαση συνεργασίας με την ΕΕΑΑ, τα έργα Ανακύκλωσης Συσκευασιών εξυπηρετούν πλέον το 96% του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή 10,3 εκατομμύρια κατοίκους. Είναι χαρακτηριστικό πως το 2018 οι συνεργαζόμενοι ΟΤΑ πραγματοποίησαν προς τα Κέντρα Διαλογής περισσότερα από 125 χιλιάδες δρομολόγια συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Παράλληλα το 2018 δόθηκε έμφαση στα έργα του Μπλε Κώδωνα ειδικά για τις γυάλινες συσκευασίες. Έχουν τοποθετηθεί 9.500 κώδωνες που καλύπτουν τις ανάγκες των σημείων με επαγγελματικές δραστηριότητες όπου καταναλώνονται προϊόντα σε γυάλινη συσκευασία (π.χ. εστιατόρια, μπαρ, καφέ, ξενοδοχεία κτλ).

Από το 2003 η ΕΕΑΑ έχει διαθέσει πάνω €356  εκατ. σε υλικοτεχνική υποδομή (π.χ. κάδοι, οχήματα, Κέντρα Διαλογής) και δαπάνες λειτουργίας. Επιπλέον, τα έργα της ΕΕΑΑ συμβάλλουν σημαντικά και στην απασχόληση καθώς με τη λειτουργία τους έχουν δημιουργηθεί και συντηρούνται  2.600 άμεσες θέσεις εργασίας  πλήρους απασχόλησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ