Το Χαμόγελο του Παιδιού στην Παγκόσμια Διάσκεψη Ασφάλειας και Ευημερίας 2019 της Facebook

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», συνεργαζόμενος φορέας της Facebook (Trusted NGO partner) συνέβαλε στην Παγκόσμια Διάσκεψη για την Ασφάλεια και την Ευημερία, που διοργάνωσε η Facebook στη Νέα Υόρκη στις 14 και 15 Μαΐου. Ανάμεσα σε περισσότερους από 120 ειδικούς από συνολικά 40 χώρες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ασφάλειας και της τεχνολογίας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μοιράστηκε την εμπειρία του μέσα από τις δράσεις του στην Ελλάδα στη διάρκεια των διήμερων εργασιών της διάσκεψης σε τομείς όπως η τεχνολογία, η πρόληψη των αυτοκτονιών και η ευημερία των παιδιών στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Δικτύου για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (ICMEC) και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ), κ. Κώστας Γιαννόπουλος μοιράστηκε την εμπειρία του σε εθνικό επίπεδο στον τομέα της πρόληψης, της ευαισθητοποίησης και της άμεσης παρέμβασης για την προστασία και ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο όπως και τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες πρωτοβουλίες και προσπάθειες προκειμένου τα παιδιά και οι νέοι να παραμείνουν ασφαλείς στο ψηφιακό περιβάλλον.

Οι εργασίες επικεντρώθηκαν στον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, προσφέροντας εργαλεία και τρόπους έγκαιρης πρόληψης και αποτελεσματικής υποστήριξης σε όσους χρειάζονται βοήθεια, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα της αυτοκτονίας, μιας από τις κύριες αιτίες θανάτου σε παγκόσμια κλίμακα. Η Facebook συνεργάζεται στενά με ειδικούς και εξειδικευμένους Οργανισμούς, ανάμεσά τους «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την Ελλάδα, προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα την πρόληψη των αυτοκτονιών και να αναπτύξουμε υπηρεσίες και τρόπους μέσα από τους οποίους τα παιδιά και οι ενήλικες που βρίσκονται σε αδιέξοδο μπορούν να λάβουν την κατάλληλη καθοδήγηση και υποστήριξη.

Υπό το φως μιας σειράς τραγικών περιστατικών αυτοκτονίας παιδιών που έχουν λάβει χώρα στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την πρακτική εμπειρία και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί, μεταξύ άλλων την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας για Παιδιά SOS 1056, με στόχο να ενθαρρύνει παιδιά και ενήλικες σε κίνδυνο να αναζητήσουν βοήθεια και εξειδικευμένη υποστήριξη. Σε αυτή την κατεύθυνση, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα δημιουργήσει, χάρη στην ευγενική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, την ψηφιακή εφαρμογή της Γραμμής 1056 με στόχο να προσφέρει ένα ακόμα ψηφιακό εργαλείο στα παιδιά και τους εφήβους που χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη μέσα από το διαδίκτυο.

Στη διάρκεια της διάσκεψης συζητήθηκαν διεξοδικά παγκόσμιες προκλήσεις, καθώς και καλές πρακτικές, καινοτόμες ιδέες, νέες ψηφιακές εφαρμογές και τρόποι διαδικτυακής διασύνδεσης με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών, των γονέων και του κοινού σε θέματα καλής χρήσης της τεχνολογίας και την διασφάλιση της προστασίας τους από κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, όπως η ρητορική μίσους, ο διαδικτυακός εκφοβισμός και η διαδικτυακή παρενόχληση.

Η επίσημη συνεργασία της Facebook με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ξεκίνησε το 2016. Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι να διευκολύνει τη διάδοση άμεσων πληροφοριών μέσω μιας ειδικής ειδοποίησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους τους χρήστες στην Ελλάδα όταν εξαφανίζεται ένα παιδί. Επιπλέον, η συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού και της Facebook καλύπτει τον τομέα της ασφάλειας των παιδιών στο διαδίκτυο και την πρόληψη των φαινομένων που σχετίζονται με την χρήση του διαδικτύου.

Επίσης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί παγκόσμιο συνεργαζόμενο φορέα της Facebook (global partner) στον τομέα της πρόληψης αυτοκτονιών προκειμένου να διασφαλίσει την ψηφιακή ασφάλεια των παιδιών και να μπορεί να παρεμβαίνει έγκαιρα στις περιπτώσεις που ένα παιδί χρειάζεται άμεση βοήθεια και υποστήριξη. Η συνεργασία αυτή υλοποιείται μέσα από τη λειτουργία της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056 και της Ευρωπαϊκής Γραμμής για την Υποστήριξη Παιδιών 116111, που λειτουργούν πανελλαδικά, 24ώρες την μέρα, 365 μέρες τον χρόνο, όπως και μέσω της συνεργασίας με τη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δείτε τις βιντεοσκοπημένες εργασίες της διάσκεψης στη σελίδα της Facebook εδώ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ