Mercedes-Benz Ελλάς: Γιόρτασε για 7η χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Διαφορετικότητας

Ο ορισμός της διαφορετικότητας, αλλά και το πως μπορούμε να αποδεχτούμε οτιδήποτε δεν είναι όμοιο με εμάς, είτε λόγω χαρακτηριστικών, είτε λόγω καταστάσεων, είτε λόγω συμπεριφορών, είναι ένα ζήτημα που συναντάμε συνεχώς στην καθημερινότητά μας.

Η έννοια του διαφορετικού είναι εντελώς υποκειμενική και το ζητούμενο σε έναν Όμιλο που απαρτίζεται από 298.683* διαφορετικές προσωπικότητες καθιστά επιτακτικό για τον καθένα, όχι να κατανοήσει τι συνιστά τελικά το διαφορετικό, αλλά το πως θα μπορούσε ο ίδιος να αποδεχτεί τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά των γύρω του.

Βασικό στοιχείο αυτής της προσπάθειας είναι η γνωριμία με κάθε τι που θεωρείται διαφορετικό, ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό έδαφος σεβασμού και κατανόησης, ότι όσα διαφοροποιούν τους ανθρώπους είναι τελικά πολύ λιγότερα από όσα τους ενώνουν.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η ομάδα της Mercedes Benz Hellas, η οποία περιπλανήθηκε στο κέντρο της Αθήνας με διάθεση να «αλλάξει οπτική», να εξερευνήσει το διαφορετικό. Να ακούσει, να δει και να αισθανθεί καθετί «αόρατο» και «κρυμμένο» από τα φώτα της πόλης.

Ανθρώπους με τους οποίους μας ενώνουν περισσότερα απ’ όσα μας χωρίζουν, ανθρώπους όπως εμείς, με ιστορίες που θα μπορούσαν να είναι και δικές μας.

Μέσα από τις διηγήσεις των ξεναγών της ομάδας και τα βιώματά τους από τη ζωή στο δρόμο, τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο, οι εργαζόμενοι στη Mercedes-Benz Ελλάς συνειδητοποίησαν πόσο εύκολο είναι να επέλθουν ανατροπές και πόσο μη αυτονόητη είναι η διαχείρισή τους.

Οι περιηγήσεις «ΑΟΡΑΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» διοργανώνονται από το περιοδικό «Σχεδία» με στόχο να ενεργοποιήσουν τον ίδιο τον άνθρωπο-οδηγό, προσφέροντάς του νέες ευκαιρίες να υποστηρίξει τον εαυτό του, να εκπαιδευτεί και να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την κοινωνική (επαν)ένταξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ