17ο ετήσιο συνέδριο EKE του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο παρουσιάζει τις σύγχρονες τάσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης στο 17ο ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που θα πραγματοποιηθεί στις 07 Νοεμβρίου 2019 στο Μουσείο Μπενάκη, με τίτλο “We are the Change Generation”.

Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από ριζικές αλλαγές σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικότητας και της καθημερινότητας των πολιτών. Τα παγκόσμια προβλήματα απαιτούν τοπική δράση και οι σημερινοί παράγοντες ανησυχίας μπορούν να εξελιχθούν σε κρίσιμα αυριανά προβλήματα, αν δεν αντιμετωπιστούν. Οι αλλαγές στην οικονομία, το περιβάλλον και τις κοινωνίες, μας οδηγούν σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα και νέους τρόπους προσέγγισης της καθημερινότητας. Σε αυτούς τους απαιτητικούς καιρούς, το χάσμα γενεών δεν έχει τόση σημασία. Είτε είμαστε baby boomers ή millennials, είτε ανήκουμε στην Generation X είτε στην Generation Z, είμαστε όλοι μαζί αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα!

Σε αυτό το τόσο απαιτητικό διεθνές περιβάλλον, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης πρέπει πρώτα να σιγουρευτούν ότι δεν αποτελούν μέρος του προβλήματος και οφείλουν να εφαρμόσουν διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα και αρχές.

Το 17ο συνέδριο στοχεύει στην ανάδειξη των ουσιαστικών ζητημάτων βιωσιμότητας, στην αναγνώριση των κοινών προσπαθειών που δρομολογούνται και στην κινητοποίηση των επιχειρήσεων για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για όλους.

Το φετινό συνέδριο επικεντρώνεται σε τέσσερις πυλώνες:

  • Τι μας ανησυχεί (αναφορά στα πιο κρίσιμα ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης)
  • Τι μας αλλάζει (αναφορά σε αλλαγές του τρόπου εργασίας και της καθημερινότητας)
  • Τι μας εμπνέει (αναφορά στο νέο επιχειρηματικό μοντέλου που στοχεύει στη βελτίωση κοινωνικών συνθηκών)
  • Τι ακολουθεί (μια ενότητα – έκπληξη με την παρουσία παιδιών)

Σε συνδυασμό με την πρωτοβουλία CSR Marketplace, η οποία αναδεικνύει βέλτιστες πρακτικές, το συνέδριο Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου φέρνει τους συμμετέχοντες στο κέντρο ενός επίκαιρου διαλόγου, παρέχοντας πληροφόρηση και έμπνευση, με στόχο να αναδειχθεί η σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης ως μοχλός ανάπτυξης, για τις επιχειρήσεις, για τους πολίτες και για τη χώρα συνολικά.
Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για τη σύνδεση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας εκδηλώνεται με την υποστήριξη και τη συμβολή τους στην αποτελεσματική διεξαγωγή του σημαντικού αυτού συνεδρίου που αποτελεί θεσμό για τη χώρα μας.

Χορηγοί: EUROBANK, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, VODAFONE
Αρωγοί: ABBVIE, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ALPHA BANK, ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ, DIAGEO, EΥΔΑΠ, INTERAMERICAN, JOHNSON & JOHNSON, KPMG, METLIFE, MSD, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, PFIZER, SANOFI
Επίσημος Αερομεταφορέας: Air France – KLM – Delta

Χορηγοί επικοινωνίας: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Ασφαλιστικό Μarketing, Business Today, Business Partners, CSR Review, CSR Week, Global Sustain, Parasol
Χορηγοί διαδικτυακής επικοινωνίας: BnB, Businessnews.gr, Capital.gr, Csrindex.gr, CSRnews.gr, Insider.gr, Insurancedailynews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ