Το πρόγραμμα ΕKE της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. «Μια ελπίδα γεννιέται!» συμπληρώνει έναν χρόνο ζωής

Το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., «Μια ελπίδα γεννιέται!», συμπληρώνει τον πρώτο χρόνο επιτυχημένης υλοποίησής του, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία HOPEgenesis. Το Πρόγραμμα εφαρμόζεται σε 90 απομακρυσμένα ηπειρωτικά χωριά της χώρας μας, με στόχο τη συμβολή στη μείωση της υπογεννητικότητας που απειλεί σοβαρά το δημογραφικό μέλλον του τόπου μας.

Στο πλαίσιο του 4ετούς Προγράμματος «Μια ελπίδα γεννιέται!», η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. έχει «υιοθετήσει» 90 τοπικές κοινότητες – χωριά, σε περιοχές όπου η πρόσβαση σε μαιευτικές και γυναικολογικές υπηρεσίες είναι περιορισμένη, και απευθύνεται στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα εκεί και επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά, αλλά διστάζουν, ακριβώς εξαιτίας αυτών των αντικειμενικών δυσκολιών. Μέσα από το πρόγραμμα «Μια ελπίδα γεννιέται!» και σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό της HOPEgenesis, η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ αναλαμβάνει τη φροντίδα των γυναικών αυτών, από το ξεκίνημα της εγκυμοσύνης τους έως και τον τοκετό. Συγκεκριμένα, αναλαμβάνει όλα τα έξοδα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και του τοκετού, τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους, καθώς και τις ανάγκες σε βρεφικές τροφές των μωρών που θα γεννηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, για τα δυο πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Σήμερα, συμπληρώνοντας αισίως ένα χρόνο από την έναρξή του, έχουν ήδη γεννηθεί τα πρώτα 10 μωράκια. Τα μωρά γεννήθηκαν στα χωριά Καταρράκτης και Παλαιοκάτουνο στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, Αγ. Νικόλαος, Αγ. Τριάδα, Στένωμα, Μεγάλο Χωριό και Μικρό Χωριό στον Δήμο Καρπενησίου, στην Παύλιανη στον Δήμο Λαμιέων και στον Αγ. Γεώργιο Τυμφρηστού στον Δήμο Μακρακώμης.

«Η στήριξη της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. προς την οικογένεια και τη μητρότητα, τόσο γενικά, όσο και ειδικά σε περιπτώσεις μεγάλων κοινωνικών και εθνικών αναγκών, αποτελεί, εδώ και σχεδόν 90 χρόνια, μια από τις υψηλότερες προτεραιότητες και κεντρικό στόχο των δραστηριοτήτων της», δήλωσε ο Εμπορικός Διευθυντής της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., κ. Μάριος Παπαθανασίου και συμπλήρωσε: «Στη σημερινή συγκυρία του επικίνδυνα χαμηλού δείκτη γεννήσεων στην πατρίδα μας, καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά τα πρώτα «μωρά μας», που σηματοδοτούν ουσιαστικά τη γέννηση της ελπίδας στον τόπο μας και ευχόμαστε, μέσα στα επόμενα 3 χρόνια που θα εξελίσσεται το πρόγραμμά μας «Μια ελπίδα γεννιέται!,, να υποδεχτούμε πολλά περισσότερα!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here