AntetokounBros Academy: Κάνει το ”μπαμ” με το πρωτοποριακό Basketball School

Η AntetokounBros Academy συνεχίζει να εξελίσσεται και να εμπνέει τους αθλητές και τις αθλήτριές της, δικαιώνοντας το όραμα των αδελφών Αντετοκούνμπο για μια ακαδημία που θα ξεπερνάει τα όρια του μπάσκετ.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δραστηριοτήτων της ακαδημίας, τα παιδιά συμμετείχαν στο πρωτοποριακό Basketball School, που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο, με την τεχνογνωσία του Οργανισμού Eurohoops: πρόκειται για ένα διαδραστικό πρόγραμμα, το οποίο έχει ως σκοπό να εμπνεύσει τους αθλητές και να τους μεταδώσει γνώσεις που θα συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.

Στόχος του Basketball School είναι να εξελιχθούν τα παιδιά ως αθλητές, αλλά και να αποκτήσουν σφαιρική γνώση που θα τα βοηθήσουν να γίνουν καλύτεροι πολίτες. Γιατί η AntetokounBros Academy είναι μια ξεχωριστή ακαδημία που ξεπερνάει τα όρια των γραμμών του γηπέδου.

Το πρώτο εργαστήριο του Basketball School πραγματοποιήθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, όπου οι προπονητές παρουσίασαν ένα ενδιαφέρον σεμινάριο γύρω από τεχνικές του μπάσκετ, με προβολή βίντεο από τα κορυφαία πρωταθλήματα μπάσκετ του πλανήτη.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και άλλα μπασκετικά τους ινδάλματα στη γιγαντοοθόνη και, μαζί με τους προπονητές, να αναλύσουν σε βάθος τις κινήσεις τους και τις επιλογές τους σε συγκεκριμένες φάσεις.

Οι αθλητές έμειναν έκπληκτοι όταν παρακολούθησαν τα κατορθώματα της Head Coach της ακαδημίας, Αναστασίας Κωστάκη, τόσο με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας όσο και στο WNBA.

Εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό και την έντονη περιέργειά τους, καθώς δεν σταμάτησαν να εκφράζουν τις απορίες τους γύρω από τον μαγικό κόσμο του μπάσκετ.

Οι μικροί αθλητές, μετά το εργαστήριο, προπονήθηκαν στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών στα Άνω Πατήσια, λόγω βροχής, κάτι που συμβαίνει κάθε φορά σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Ακολουθεί μια σειρά θεματικών σεμιναρίων, που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα γήπεδα της Λαμπρινής και των Αμπελοκήπων, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ