METRO ΑΕΒΕ: Πράξεις Ευθύνης

Η εταιρεία METRO ΑΕΒΕ, μία αμιγώς ελληνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, ξεκίνησε
την πορεία της πριν από 36 χρόνια με το πρώτο κατάστημα METRO Cash & Carry, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά το θεσμό των
καταστημάτων cash and carry στη χώρα μας. Σήμερα αριθμεί 43 καταστήματα Metro Cash & Carry σε όλη την Ελλάδα και 54 καταστήματα λιανικής πώλησης My market, κυρίως στην Αττική και σε κάποιες πόλεις της περιφέρειας.

Πριν από 5 χρόνια η εταιρεία συστηματοποίησε και ενοποίησε όλες τις καλές πρακτικές της σε ένα πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με την ονομασία «Πράξεις Ευθύνης», το οποίο περιλαμβάνει 5 τομείς δραστηριότητας:

  • Πράξεις Ευθύνης για το κοινωνικό σύνολο
  • Πράξεις Ευθύνης για τους εργαζομένους
  • Πράξεις Ευθύνης για τους πελάτες
  • Πράξεις Ευθύνης για το περιβάλλον
  • Πράξεις Ευθύνης ευαισθητοποίηση πελατών

Η πρώτη ολοκληρωμένη αναφορά αποτελεσμάτων των «Πράξεων Ευθύνης» της εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες και μέσα από αυτήν αντικατοπτρίζεται το όραμα της εταιρείας για μία καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά και η δέσμευση και υπευθυνότητά της σε καίρια ζητήματα, όπως είναι η ποιότητα των προϊόντων και οι τιμές, η διαφανής συνεργασία με προμηθευτές και η επιλογή τους βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών, η βιώσιμη ανάπτυξη με άμεσα οφέλη προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (π.χ. πελάτες, προμηθευτές, τοπική κοινωνία) και η αποτελεσματική χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, όπως είναι το νερό, ο αέρας, ο ήλιος κ.λπ., με σεβασμό προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.Το έντυπο περιέχει αναλυτικά τις δράσεις και απολογιστικά στοιχεία για τα έτη 2011-2012 ανά ενότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια σημεία από το περιεχόμενο.

Πράξεις Ευθύνης για το κοινωνικό σύνολο

Η κοινωνική ευθύνη αποτελεί μέρος της ταυτότητάς της

Οι τοπικές κοινωνίες και τα όποια προβλήματα ή θέματα προκύπτουν από αυτές αποτελούν μέλημά της, αφού κάθε κατάστημα λειτουργεί στον μικρόκοσμο κάθε γειτονιάς ή περιοχής που βρίσκεται. Ζητήματα, όπως η σίτιση, οι ευπαθείς ομάδες, η καθαριότητα, οι τοπικές ανάγκες των δήμων, ο εθελοντισμός αποτελούν βασικό σημείο αναφοράς των προσπαθειών της.

Πράξεις Ευθύνης για τους εργαζομένους

Οι άνθρωποί της είναι η δύναμή της Παρέχει σε όλους τους εργαζομένους ένα ασφαλές και δίκαιο εργασιακό περιβάλλον, ευκαιρίες εξέλιξης και ανάπτυξης, εκπαίδευση και επιβράβευση, διασφαλίζοντας την επιτυχία της εταιρείας συνολικά και μακροπρόθεσμα.

Πράξεις Ευθύνης για τους πελάτες

Με οδηγό τη γνώμη τους

Γι α τ η ν ε τ α ι ρ ε ί α , «Πράττω» με ευθύνη σε σχέση με τους πελάτες σημαίνει ποιότητα και ασφάλεια, αυστηροί έλεγχοι σε όλα τα είδη που εμπορεύεται με ιδιαίτερη έμφαση στα φ ρ έ σ κ α , ε π έ κ τ α σ η προϊοντικών κατηγοριών ικανοποιώντας τις ανάγκες των καταναλωτών, συνεχή αναβάθμιση των προϊόντων, ανάπτυξη και ανανέωση των ειδών ιδιωτικής ετικέτας, τιμολόγηση προϊόντων με σεβασμό και όφελος στον
πελάτη ως προς την ποιότητα και την τιμή των προϊόντων της, με μοναδικό της στόχο την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες της.

Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης πελατών

Πρόκειται για ένα ενιαίο πρόγραμμα οικολογικών ενεργειών, που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει και να παροτρύνει όλους τους πελάτες των My market να συμμετάσχουν με καθημερινές πράξεις ευθύνης στην προσπάθεια για μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία. Ως αντάλλαγμα προσφέρει ένα σύστημα ηθικής ανταμοιβής πελατών, το οποίο αποσκοπεί στη συγκέντρωση χρημάτων για εκδηλώσεις κοινωνικής και
περιβαλλοντικής ευθύνης που οργανώνει. Η ιδιαιτερότητα του προγράμματος έγκειται στο ότι οι πελάτες των My Market έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν οι ίδιοι μία σειρά ενεργειών, μέσω των σημείων ανακύκλωσης στα καταστήματα My Market. Οι οικολογικές αυτές ενέργειες είναι:

Ανακύκλωση μπαταριών
• Ανακύκλωση ηλεκτρικών μικροσυσκευών
• Ανακύκλωση λαμπτήρων
• Ανακύκλωση μαγειρικού λαδιού
• Χρήση επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας πελάτη (άρα
και μείωση χρήσης πλαστικής σακούλας)

Τα αριθμητικά στοιχεία ανά ενότητα και δράση μπορεί κανείς να τα βρει στην ολοκληρωμένη αναφορά, η οποία είναι διαθέσιμη στα καταστήματα My market από τα μέσα Νοεμβρίου.

Google+

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ