Affidea: Προσφορά εξέτασης αντισωμάτων έναντι SARS-CοV-2 για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, ο Όμιλος Affidea αναγνωρίζοντας τον πολύ σημαντικό ρόλο και το πολύπλευρο έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στις πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας, προσφέρει στο σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού του Οργανισμού καθώς και στα παιδιά που φιλοξενούνται στις υποδομές του, την εξέταση ανίχνευσης αντισωμάτων IgG και IgM έναντι του ιού SARS-CοV-2, για την προστασία της υγείας τους.

Το τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων προσδιορίζει αν ο εξεταζόμενος έχει νοσήσει από τον SARS-CoV-2 και πλέον έχει αντισώματα έναντι του ιού ή αν υπάρχει η ανάγκη για περαιτέρω έλεγχο.

Η ενέργεια εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Affidea, στο πλαίσιο της όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της πανδημίας, και αποτελεί μια έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς τα παιδιά και τους εργαζομένους του Οργανισμού, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία και τη φροντίδα των παιδιών που μεγαλώνουν στα Σπίτια του Οργανισμού  σε όλη την Ελλάδα ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Η εξέταση πραγματοποιήθηκε σε όλα τα σημεία παρουσίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα, από έμπειρο προσωπικό της κινητής μονάδας της Affidea που έφερε ειδικό εξοπλισμό, και έγινε με τεστ της εταιρείας Roche σε αυτόματους ανοσολογικούς αναλυτές.

Η σχετική πρωτοβουλία έχει γίνει αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος ευχαρίστησε την Affidea, κάνοντας λόγο για τη μεγάλη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του κοινωνικού της ρόλου: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Affidea για την πολύτιμη υποστήριξή της και για την παροχή των υψηλού επιπέδου υπηρεσιών της. Με την Affidea και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες και νιώθουμε ότι είναι σύμμαχοί μας στον καθημερινό αγώνα να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε παιδί που μας χρειάζεται. Η συγκεκριμένη ευγενική προσφορά της Affidea είναι μια δράση ουσίας που θα συμβάλλει στη θωράκιση της υγείας των παιδιών και των εργαζομένων μας, στις κρίσιμες συνθήκες που διανύουμε».  

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος κ. Θεόδωρος Καρούτζος, αναφερόμενος στην ενέργεια, σημείωσε ότι «πραγματοποιείται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της πρόληψης, που είναι και ο βασικός μας στόχος. Θεωρούμε ευθύνη μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία να συνδράμουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε στην εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της επιδημίας, την καταπολέμηση της διασποράς της Covid-19 και την προάσπιση της υγείας των συμπολιτών μας. Βρισκόμαστε δίπλα στον Οργανισμό φύλακα άγγελο των παιδιών και πάντα στο πλευρό των παιδιών που μας χρειάζονται. Με τον Κώστα Γιαννόπουλο φροντίζουμε να χαμογελάνε όλα τα παιδιά γύρω μας. Γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία!».

Επισημαίνεται ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ως αποστολή κατά τα 25 χρόνια λειτουργίας του την προστασία κακοποιημένων ή εγκαταλελειμμένων παιδιών, την ολιστική υποστήριξη παιδιών και των οικογενειών τους που βρίσκονται σε ανάγκη, την αναζήτηση αγνοουμένων παιδιών, εφήβων και πλέον ενηλίκων από 18 έως 60 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ομάδες υψηλού κινδύνου, με το νέο πρόγραμμα Missing Alert Hellas.