Νικήτριες ομάδες Φοιτητικού Διαγωνισμού CSR HELLAS

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά, ο Φοιτητικός Διαγωνισμός για την ΕΚΕ «Νίκος Αναλυτής», πρωτοβουλία του Δικτύου CSR HELLAS. Επίκεντρο του φετινού διαγωνισμού ήταν ο 5ος  Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Goals), που αφορά στην ισότητα των φύλων.

Συγκεκριμένα:

«Η εξάλειψη της ανισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, που καταγράφεται ακόμα στον εργασιακό χώρο, παραμένει ζητούμενο για τη χώρα μας.
• Σε τι κατά τη γνώμη σας οφείλεται αυτή η ανισότητα;
• Ποιος είναι ή θα έπρεπε να είναι ο ρόλος των επιχειρήσεων στην αντιμετώπιση του φαινομένου;
• Ποια άλλα ενδιαφερόμενα μέρη θα μπορούσαν να συμβάλουν και πώς;
• Πώς πετυχημένα μοντέλα του εξωτερικού θα μπορούσαν να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση;
• Τι προτείνετε ότι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα και πώς;»
Ευχαριστούμε θερμά όλες τις ομάδες φοιτητών/-τριών που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό καθώς και τους ακαδημαϊκούς και τα στελέχη των επιχειρήσεων-μελών μας που ήταν αξιολογητές των εργασιών. Από τις 11 ομάδες, 3 διακρίθηκαν για την σπουδαία τους προσπάθεια και την υποβολή  εργασιών υψηλής ποιότητας.
Συγκεκριμένα οι 3 νικήτριες ομάδες είναι:
1. Κουβαράς, Κορφιάτη, Νήμας, Λουκή, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
2. Τσερρίκου, Στρατήγη, Μπουκουβάλα, Τομάση, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
3. Ζωγράφου από το DEREE, Λυχναρά, Πανταζή, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ευχαριστούμε, επίσης, τους χορηγούς του φετινού διαγωνισμού και συγκεκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εταιρίες-μέλη μας  Chipita S.A., Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, Aegean Airlines S.A. και INTERAMERICAN.
Αντί του καθιερωμένου ταξιδιού των νικητών στις Βρυξέλλες (προσφορά της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και των εταιρειών-χορηγών), που δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προσφέρεται η δυνατότητα, στα μέλη των νικητριών ομάδων, να παρακολουθήσουν, χωρίς χρέωση, το CSR-School, την εκπαιδευτική πρωτοβουλία του CSR HELLAS, σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το διαδικτυακό αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από 5 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου και αποτελείται από 12 webinars με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες από την επιχειρηματική κοινότητα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι θα λάβουν ολιστική και σε βάθος γνώση σχετικά με τον  εντοπισμό επιχειρηματικών ευκαιριών σχετικών με τη βιωσιμότητα, θα κατανοήσουν τους τρόπους ενσωμάτωσης της βιωσιμότητας στον πυρήνα της επιχειρηματικής στρατηγικής, θα μπορούν να διαχειριστούν τη βιωσιμότητα ως στρατηγική προσέγγιση δημιουργίας εταιρικής αξίας.