Η Κιβωτός του Κόσμου στην εκπομπή «Προσφέρω»

Η εκπομπή «προσφέρω» που μεταδίδεται σε Πανελλαδικό Δίκτυο από το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά. Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020, στις 15:00 Η Κιβωτός του Κόσμου στην εκπομπή «Προσφέρω» Πρώτο Πρόγραμμα

Ο πατήρ Αντώνιος, ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι ένας εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Με την καθοδήγηση του πατέρα Αντωνίου εδώ και 23 χρόνια η «Κιβωτός» είναι μια μεγάλη αγκαλιά για τα απροστάτευτα παιδιά, τις μητέρες και τις οικογένειες, που διαβιούν στις χαραμάδες της κοινωνίας και βρίσκονται σε ανάγκη. Ο πατήρ Αντώνιος βοηθά παιδιά και οικογένειας να κάνουν το «ριμπάουντ» της ζωής τους, να επιλέξουν τα φωτεινά χρώματα και να συνθέσουν τον καμβά της ζωής τους με χαρά, ευτυχία, δημιουργία και αγάπη.

Ο πατήρ Αντώνιος εξηγεί στην Αθηνά Γιόγιακα πώς το ξεκίνημα της ιερατικής του δράσης στον Κολωνό του δημιούργησε την ανάγκη να αντιδράσει στην δυσάρεστη κατάσταση που επικρατούσε εκεί και πώς έφτασε τελικά στην ίδρυση της «Κιβωτού του Κόσμου». Επίσης, μιλά για το πρόγραμμα «Μέριμνα και Φροντίδα Μητέρας» και την στήριξη των οικογενειών με τρόφιμα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είδη ρουχισμού και νομικές υπηρεσίες. Ακόμη, ενημερώνει τους ακροατές και τις ακροάτριες για τα σπίτια φιλοξενίας της Κιβωτού στην Αττική, την Ήπειρο, το Βόλο, τη Χίο και την Καλαμάτα, τα οποία προσφέρουν έμπρακτα παιδική προστασία σε παιδιά τα οποία ήταν παραμελημένα ή εγκαταλελειμμένα. Μάλιστα, στην Κιβωτό της Ηπείρου και του Βόλου λειτουργεί και Γεωργικό Σχολείο. Τέλος, μιλά για το μεγάλο δίκτυο αγάπης της «Κιβωτού» που υποστηρίζεται αποκλειστικά από εθελοντές και δωρεές.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα.

Info

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

Κιβωτός του Κόσμου – Πατήρ Αντώνιος

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert