K. Σκρέκας: Συνάντηση με κλιμάκιο της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε με κλιμάκιο της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης υπό τον Κυβερνήτη της Τράπεζας, Rolf Wenzel.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Γενικοί Γραμματείς Ενέργειας και Πρώτων Ορυκτών Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης και Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, συζητήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης έργων κοινωνικών υποδομών.

Ειδικότερα, εξετάστηκε το ενδεχόμενο χρηματοδότησης έργων που μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά με τις επενδύσεις οι οποίες έχουν ενταχθεί στο σχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μεταξύ αυτών είναι έργα για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων, μονάδες ΑΠΕ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, υποδομές αποθήκευσης ενέργειας, έργα διαχείρισης λυμάτων σε οικισμούς με πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους και αναδασώσεις.

Όπως τόνισαν τα στελέχη της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης που συμμετείχαν στη συνάντηση, η Τράπεζα δύναται να χρηματοδοτήσει έργα υποδομών σε ποσοστό έως και 50% με ιδιαίτερα ευνοϊκά επιτόκια.

Στην επίσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμμετείχαν επίσης ο Επικεφαλής του Τμήματος Έργων της Τράπεζας, Christian Tabacaru, η αρμόδια για την Ελλάδα, Sylvie Anagnostopoulos και η Επικεφαλής του Τμήματος Συμμόρφωσης, Κατερίνα Δεληκούρα.