Κωτσόβολος: Στηρίζει την ιδέα του Ολυμπισμού και την ισότιμη συμμετοχή όλων των αθλητών χωρίς διακρίσεις

Η Κωτσόβολος ανακοινώνει τη στήριξή της στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, ως Υποστηρικτής της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας και Επίσημος Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας.

Ως σύμβολο της παγκόσμιας ειρήνης, οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν παρακαταθήκη για όλους τους ανθρώπους και είναι μεγάλη τιμή για την Κωτσόβολος να γίνεται αρωγός, ενός θεσμού με τόσο μεγάλη ιστορία, στηρίζοντας τους αθλητές και των δύο Εθνικών Ομάδων για να κορυφώσουν την προσπάθειά τους. Βασικός σκοπός της Κωτσόβολος είναι η ενδυνάμωση των ανθρώπων μέσα από την τεχνολογία, αλλά και η δημιουργία εύκολης πρόσβασης σε αυτή από όλους, χωρίς εμπόδια και περιορισμούς. Τον σκοπό αυτόν εκφράζει και υλοποιεί μέσα από το πρόγραμμά της «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια», στοχεύοντας στην ισότιμη στήριξη όλων των ανθρώπων χωρίς διακρίσεις σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, μία αρχή που αποτυπώνεται και στο πνεύμα των Παραολυμπιακών αγώνων. Έχοντας ως γνώμονα το ότι εφόσον είμαστε ίδιοι στα θέλω, είμαστε και ίσοι στα μπορώ, η Κωτσόβολος βρίσκεται ισότιμα στο πλευρό της Ελληνικής Ολυμπιακής και Ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας, όχι μόνο μέσα από τα προγράμματα χορηγίας και υποστήριξης, αλλά και μέσα από μία σειρά ενεργειών που στόχο έχουν να εμψυχώσουν τους αθλητές, αλλά και να εμπνεύσουν τους εργαζομένους της, τους συνεργάτες και τους πελάτες της στα ολυμπιακά ιδεώδη και σε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις.

Πέρα από την ανάδειξη των αθλητικών ικανοτήτων, στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Aγώνες, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το συναίσθημα και η ψυχή του αγωνιζόμενου. Για τον λόγο αυτό, η Κωτσόβολος θέλοντας να εμψυχώσει την Ελληνική αποστολή, «καλεί» τον κόσμο να γράψει τη δική του προσωπική ευχή και η εταιρεία υπόσχεται να τη μεταφέρει με τον μοναδικό της τρόπο στους αθλητές πριν την αναχώρησή τους για το Τόκιο. Εδώ μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να γράψουν την ευχή τους: https://www.kotsovolos.gr/pages/olympics.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία διοργάνωσε μία μοναδική διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής ομάδας, στην οποία οι αθλητές μοιράστηκαν την εμπειρία τους για το δρόμο τους προς το Τόκιο ανταλλάζοντας ευχές και συμβουλές, ενώ τη Δευτέρα 12/07 σε μία τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα Κωτσόβολος Νέου Ηρακλείου, εργαζόμενοι της Κωτσόβολος ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους αθλητές των δύο Εθνικών ομάδων, λίγο πριν την πρώτη αναχώρηση της Ολυμπιακής Ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κύριου Γιάννη Βασιλάκου, με τον Πρόεδρο της ΕΟΕ, κύριο Σπύρο Καπράλο και τον Πρόεδρο της ΕΠΕ, κύριο Χρήστο Καλούδη, ο κύριος Γιάννης Βασιλάκος δήλωσε: «Νιώθουμε μεγάλη χαρά και τιμή που η Κωτσόβολος είναι χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής και Ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας για τους αγώνες του Τόκιο 2020. Η ελληνική αποστολή είναι ήδη νικήτρια στις καρδιές μας και ευχόμαστε σε όλες τις αθλήτριες και όλους τους αθλητές καλή επιτυχία στα αγωνίσματα. Κάθε αγώνας, μας γεμίζει περηφάνεια και συγκίνηση και μας δημιουργεί πηγαία την ανάγκη να είμαστε στο πλευρό όλων των αθλητών, για να τους δώσουμε δύναμη και θετική ενέργεια.».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος επισήμανε: «Με μεγάλη χαρά συνεχίζουμε τη συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία ηλεκτρικών ειδών Κωτσόβολος. Η στήριξη της στους Έλληνες αθλητές είναι ιδιαίτερα πολύτιμη, τόσο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο που αρχίζουν σε λίγες ημέρες, όσο και για τις επόμενες δύο διοργανώσεις, δηλαδή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024. Είμαι σίγουρος ότι με την πολύτιμη βοήθεια που έχουμε θα πανηγυρίσουμε πολλές ελληνικές επιτυχίες που θα μας κάνουν όλους ιδιαίτερα υπερήφανους.».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κ. Χρήστος Καλούδης ανέφερε: «Ως πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, νιώθω την ανάγκη να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου, για την προσφορά σας στην Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα και συνολικά στους αθλητές με αναπηρία.

Όταν εταιρίες της εμβέλειας της «Κωτσόβολος» δείχνουν έμπρακτα το κοινωνικό τους πρόσωπο, επιστρέφουν την αγάπη του κόσμου, προσφέροντας αγάπη, δείχνοντας κοινωνική ευθύνη, πολλά καλά μπορεί να συμβούν. Με την ευχή, αυτή η συνεργασία να επεκταθεί και να αντέξει στον χρόνο, με την ευχή να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας, με την ελπίδα ότι η εταιρία σας θα γίνει παράδειγμα και θα παρακινήσει κι άλλες επιχειρήσεις να… επιστρέψουν χρήματα στην κοινωνία, μέσω του αθλητισμού, ελπίζω πως αυτή η δράση θα είναι απαρχή πολλών ακόμα, θα είναι φάρος, που θα μας δείχνει τον δρόμο.».