ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas: Mηδενικά απόβλητα

H Unilever ανακοίνωσε πρόσφατα ότι, μέσα στο 2012, πάνω από το 50% του συνόλου των εργοστασίων της πέτυχαν το στόχο για μηδενικά απόβλητα σε χωματερές. Αυτό επιτεύχθηκε, παρόλη την αύξηση των ετήσιων πωλήσεων σε €51 δις ευρώ (σε σύγκριση με 40 δις που ήταν οι πωλήσεις όταν η Unilever ανακοίνωσε το όραμά της να διπλασιάσει το μέγεθος της επιχείρησης μειώνοντας τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον). Σε 18 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η Unilever έχει ήδη φτάσει το στόχο της με αποτέλεσμα το 100% των εγκαταστάσεών της να στέλνουν μηδενικά απορρίμματα στις χωματερές. Το επίτευγμα ισοδυναμεί με την αφαίρεση πάνω από ενός εκατομμυρίου κάδων οικιακών αποβλήτων κάθε χρόνο.

Στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Σχεδίου Δράσης για την Αειφορία, η Unilever είχε ανακοινώσει ότι μέχρι το 2020, το σύνολο των απορριμμάτων που προορίζονται για τελική διάθεση θα είναι ίδιο ή χαμηλότερο από τα επίπεδα του 2008 – παρά την αύξηση στις παραγόμενες ποσότητες. Σήμερα, η Unilever ενδυναμώνει περαιτέρω τον αρχικό της στόχο, φέρνοντας τη δέσμευση της νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη κατά 5 χρόνια! Μέχρι το τέλος του 2015, συνολικά 252 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο δεν θα στέλνουν απορρίμματα στους χώρους υγειονομικής ταφής.

Ο Χάρης Νικολάου, Υπεύθυνος Περιβάλλοντος και Ασφάλειας της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas αναφέρει χαρακτηριστικά, «Τόσο τα 3 εργοστάσια, όσο και τα δυο διανεμητικά κέντρα και τα κεντρικά γραφεία που λειτουργούμε στην Ελλάδα έχουν επιτύχει ένα στόχο που φαινόταν εξαιρετικά δύσκολος πριν από μερικά χρόνια: Μηδενικά απορρίμματα προς τις χωματερές! Οι αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η ίδια η εταιρία και ο σεβασμός στο περιβάλλον και την κοινωνία έχουν γίνει βίωμα για όλους εμάς στην ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, με αποτέλεσμα να μπορούμε σήμερα να υπερηφανευόμαστε για ένα τόσο σημαντικό επίτευγμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ