ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: Στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis

Η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ενισχύει με 3 τόνους σπανάκι -μέσω του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητάς της «Κάνουμε καλό»- την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το 2012 το Ινστιτούτο Prolepsis για την καταπολέμηση της πείνας και της επισιτιστικής ανασφάλειας μαθητών που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας.

Με τη σημαντική αυτή προσφορά έχει εξασφαλιστεί η παραγωγή 66.300 σπανακόπιτων και σπανακοτυρόπιτων, οι οποίες διατέθηκαν τον Ιούνιο και θα διατεθούν και τη νέα σχολική χρονιά σε σχολεία του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στηρίζει άμεσα και έμπρακτα μαθητές που έχουν ανάγκη, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για χιλιάδες οικογένειες, συμβάλλοντας παράλληλα και στην προώθηση της υγιεινής διατροφής.

«Η αύξηση της κατανάλωσης λαχανικών μέσα από την καθημερινή σχολική σίτιση, αποτέλεσε από την έναρξη του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, έναν από τους βασικούς στόχους του Ινστιτούτου Prolepsis. Εταιρείες τροφίμων όπως η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, άρρηκτα συνδεδεμένη με προϊόντα εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία, όπως το σπανάκι, μπορούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια. Την ευχαριστούμε θερμά, γιατί με συγκινητικό ενδιαφέρον και ευαισθησία, αγκάλιασε την προσπάθειά μας, εντάσσοντας το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στο πλούσιο κοινωνικό της έργο», δήλωσε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Το νέο σχολικό έτος, το Ινστιτούτο Prolepsis θα βρίσκεται και πάλι δίπλα σε μαθητές που έχουν ανάγκη μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Από το 2012, έχουν διατεθεί περισσότερα από 16 εκατομμύρια γεύματα σε 688 σχολεία και τουλάχιστον 110.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα με την καθημερινή σίτιση, υλοποιούνται και εκπαιδευτικές δράσεις για την προώθηση της υγιεινής διατροφής, ενώ διανέμεται και εκπαιδευτικό υλικό με πρωταγωνιστές τους ήρωες της Νόστιμης Συμμαχίας, όπως το Σούπερ Σπανάκι και τον Καπετάν Υγεία. Χάρη σε αυτή την πολύπλευρη προσέγγιση, οι μαθητές εκπαιδεύονται στις αρχές της υγιεινής διατροφής, μαθαίνουν να καταναλώνουν περισσότερα λαχανικά και φρούτα, και έτσι βελτιώνουν σημαντικά τις διατροφικές τους συνήθειες.