Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013

Η εταιρεία έλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Συνέδριο «Σύνδεση με Σύνεση!»,το οποίο διοργανώθηκε από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr.

Σε μία εποχή όπου το Διαδίκτυο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, η Κωτσόβολος, η No 1 αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στην Ελλάδα, συμμετείχε χθες, Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013, στη Συνεδριακή Ημερίδα με τίτλο «Σύνδεση με Σύνεση!», την οποία διοργάνωσε η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημος εκπρόσωπος του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013.

Τη θεματική του φετινού, επετειακού εορτασμού για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, αποτέλεσαν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας στο Διαδίκτυο. Περίπου 320 γονείς, εκπαιδευτικοί καθώς και παιδιά παρευρέθηκαν στην Ημερίδα, η οποία τελεί φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και υλοποιείται με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Η Κωτσόβολος, ως η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στην Ελλάδα και ως μία εταιρεία η οποία αγαπά την τεχνολογία, δε θα μπορούσε να λείπει από την Ημερίδα αυτή. Άλλωστε, η ευαισθητοποίησή της για το τόσο σημαντικό ζήτημα της ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο από τα παιδιά είναι ευρέως γνωστή. Το Σεπτέμβριο του 2012, λάνσαρε μέσω του Support 360°, του πιο ολοκληρωμένου brand υπηρεσιών της, την υπηρεσία Γονικού Ελέγχου Η/Υ με κύριο στόχο να προάγει την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο από τα παιδιά. Επίσης, προκειμένου να γιορτάσει το λανσάρισμα αυτό, διοργάνωσε την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου την «Εβδομάδα Δωρεάν Γονικού Ελέγχου Η/Υ», κατά τη διάρκεια της οποίας πρόσφερε εντελώς δωρεάν την υπηρεσία σε όλους τους καταναλωτές, ενώ ενημέρωνε καθημερινά μέσω των καταστημάτων της για τον πολύ σημαντικό ρόλο του γονικού ελέγχου.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής Ημερίδας, ο κ. Μιχάλης Ζιγλής, Διευθυντής Αλυσίδας Εφοδιασμού και Υπηρεσιών της Dixons South-East Europe, μοιράστηκε με το κοινό τη ματιά του κλάδου του λιανεμπορίου και πώς αυτός έχει όχι μόνο τη θέληση, αλλά και την υποχρέωση να προάγει την ασφαλή χρήση στο Διαδίκτυο και να προστατεύει τα παιδιά από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον ψηφιακό κόσμο. Επίσης, μίλησε για το πόσο σημαντικός είναι ο γονικός έλεγχος Η/Υ στις μέρες μας καθώς και για την εγκατάσταση ειδικών φίλτρων, τα οποία αποτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό μέσο προστασίας των παιδιών από άσεμνο και ακατάλληλο περιεχόμενο. Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ενότητα εκείνη της ημερίδας όπου ο κ. Μιχάλης Ζιγλής κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που του έθεσε το πάνελ νέων σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ειδικών φίλτρων προστασίας.

Με αφορμή τη συμμετοχή της Κωτσόβολος στο Συνέδριο για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013, ο κ. Μιχάλης Ζιγλής, Διευθυντής Αλυσίδας Εφοδιασμού και Υπηρεσιών της Dixons South-East Europe, δήλωσε: «Το Διαδίκτυο είναι για όλους, και βέβαια για τα παιδιά, μία ανεξάντλητη πηγή γνώσης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζουμε τους κινδύνους και τα σημάδια που οδηγούν σε αυτούς, ειδικά σήμερα που τα παιδιά μεγαλώνουν από μικρά σε ένα ψηφιακό και δικτυωμένο περιβάλλον. Παρ’ όλα τα οφέλη του διαδικτύου τα παιδιά θα συναντούν λογισμικό, συμπεριφορές και ανθρώπους που δεν έχουν πάντα αγαθές προθέσεις. Ο γονικός έλεγχος είναι η καλύτερη πρόληψη τόσο για τους κινδύνους που καραδοκούν όσο και για τη συμπεριφορά του παιδιού στο διαδίκτυο. Γι’ αυτό και εμείς στην Κωτσόβολος, πάντα δίπλα στους γονείς και τα παιδιά, προσφέρουμε μέσω του Support 360° την υπηρεσία Γονικού Ελέγχου H/Y, καθώς νιώθουμε ότι είναι υποχρέωσή μας αν μη τι άλλο να προστατεύουμε τα παιδιά από τους κινδύνους που μπορεί να φέρει η αλόγιστη χρήση του Διαδικτύου. Κλείνοντας, επειδή μίλησα για υποχρέωση, θα ήθελα να παροτρύνω όλους εσάς εδώ και το καταναλωτικό κοινό γενικότερα να ζητάτε τη συμβουλή των αλυσίδων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, εάν από μόνες τους δεν το κάνουν, γιατί είναι βασικό σας δικαίωμα και για εμάς βασική υποχρέωση. Ευχαριστώ πολύ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ