Το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ στην εκπομπή ΠΡΟΣΦΕΡΩ

Η εκπομπή «προσφέρω» που μεταδίδεται σε Πανελλαδικό Δίκτυο από το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά. Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

O Παναγιώτης Κατσίβελας, Πρόεδρος Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Μιλά για την Αιμοδοσία την ανώτατη έκφραση εθελοντικής προσφοράς και την δοκιμασία της στην περίοδο της πανδημίας, την ασφάλεια των αιμοδοτών και των ασθενών που μεταγγίζονται, καθώς και τη διαρκή προσπάθεια για διατήρηση των αποθεμάτων αίματος. Αναφέρεται στο ρόλο του Ε.ΚΕ.Α. στη μάχη ενάντια στον COVID-19 και στα περισσότερα από 1.500 μοριακά τεστ ανίχνευσης του ιού που γίνονται καθημερινά στα ενισχυμένα εργαστήρια του φορέα.

Παρουσιάζει τη νέα, κατάλληλα εξοπλισμένη και εύκολα προσβάσιμη, σταθερή αίθουσα αιμοληψιών που λειτουργεί από το 2019 στο Αιγάλεω, ένα έργο κομβικής σημασίας στο στρατηγικό σχεδιασμό για την αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας και αναλύει το πρόγραμμα δημιουργίας αιθουσών αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων που δίνει τη δυνατότητα στον εθελοντή αιμοδότη να προσφέρει αίμα με ασφάλεια σε ένα άνετο περιβάλλον, με την επίβλεψη εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας και με ιδιαίτερη μέριμνα για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ.

Τέλος, αναφέρεται στις προσπάθειες για την βελτίωση της επάρκειας της Ελλάδος σε αίμα και αιμοπετάλια που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ασθενών με αιματολογικές διαταραχές, στην ανάγκη θεμελίωσης και διαμόρφωσης κουλτούρας για την εθελοντική αιμοδοσία, καθώς και στα προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, με στόχο την προσέλκυση και διατήρηση εθελοντών αιμοδοτών, αλλά και την καλλιέργεια αιμοδοσιακής συνείδησης.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα.

Info

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ – Παναγιώτης Κατσίβελας, Πρόεδρος

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert