Το «θάλλω» στην εκπομπή ΠΡΟΣΦΕΡΩ στο Πρώτο Πρόγραμμα

O Νότης Παρασκευόπουλος, εκπρόσωπος του προγράμματος «θάλλω» – το γήρας με χαμόγελο, είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Μιλά για την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία SevenEleven που αν και ξεκίνησε το 2013 με στόχο την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων, κυριότερος σκοπός της τα τελευταία χρόνια είναι η βελτίωση της κοινωνικής και πνευματικής κατάστασης των ατόμων Τρίτης Ηλικίας και των ατόμων που ζουν με άνοια.

Συζητά για το πρόγραμμα «θάλλω» – το γήρας με χαμόγελο που υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και εφαρμόζεται στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων για να προσθέσει ζωή στα χρόνια των ηλικιωμένων και ψυχαγωγία, που τόσο πολύ την έχουν ανάγκη στην καθημερινότητά τους.

Μιλά για το συνδυασμό ψυχαγωγικών δράσεων, που υλοποιούνται μέσα από την Αρχή της Συνειρμικής Σκέψης, συζητά για την Μέθοδο Απομονωμένης Ακρόασης, κατά την οποία άτομα τρίτης ηλικίας έρχονται σε επαφή με επιλεγμένα ακούσματα που σχετίζονται με το κοινωνικό τους ιστορικό και αναφέρεται στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την εισαγωγή της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας στο πρόγραμμα «θάλλω» – το γήρας με χαμόγελο.

Ακόμη, παρουσιάζει την δωρεάν υπηρεσία τηλεφωνικής ενημέρωσης και υποστήριξης  για άτομα με άνοια, τους φροντιστές τους, τους επαγγελματίες υγείας και το ευρύ κοινό που υλοποιεί το πρόγραμμα «θάλλω» – το γήρας με χαμόγελο με δωρεά από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία Ενάντια στη Νόσο Αλτσχάιμερ.

Τέλος, αναφέρεται στις συνεργασίες και στις παράλληλες δράσεις που το πρόγραμμα «θάλλω» – το γήρας με χαμόγελο έχει αναπτύξει με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή για την αλλαγή της στερεοτυπικής εικόνας για την Τρίτη Ηλικία, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις νευροεκφυλιστικές νόσους και την σταδιακή απαλοιφή του στίγματος που συνοδεύει την άνοια.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα.

Info

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

Πρόγραμμα «θάλλω» – το γήρας με χαμόγελο

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto