ΒΙΑΝΕΞ: Ανανεώνει τη συνεργασία με το μη-κερδοσκοπικό σωματείο Be-Live

Η ΒΙΑΝΕΞ, η κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα σε συνεργασία με το μη-κερδοσκοπικό σωματείο Be-Live, τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν αναπαραγωγικές και οικονομικές δυσκολίες. Στο πλαίσιο της ανανέωσης της συνεργασίας, η ΒΙΑΝΕΞ «υιοθετεί» το νησί της Πάτμου για έναν ολόκληρο χρόνο, στηρίζοντας τα ζευγάρια του νησιού στην προσπάθειά τους να γίνουν γονείς.

Με την «υπευθυνότητα» να αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της φιλοσοφίας και της πορείας του Ομίλου, η ΒΙΑΝΕΞ έχει ήδη ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο του 2020 να συνεργάζεται με το σωματείο Be-Live. Μάλιστα, υιοθέτησε εξ’ ολοκλήρου το έργο του σωματείου για το νησί της Σάμου, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε ζευγάρια και να καλυφθεί το κόστος των απαραίτητων διαδικασιών. H εταιρεία φέτος επεκτείνει την προσφορά της στο νησί της Πάτμου, ώστε να έρθει στον κόσμο κάθε παιδί που αγαπήθηκε πριν ακόμη γεννηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα της Σάμου έχει ήδη φέρει ευχάριστα νέα. Το πρώτο ζευγάρι από τη Σάμο που απευθύνθηκε στο σωματείο, κράτησε στην αγκαλιά του το μωράκι του τον Ιούλιο και πριν λίγες ημέρες, τον Ιανουάριο του 2021,  γεννήθηκε και το δεύτερο μωράκι του προγράμματος.

O κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, δήλωσε σχετικά: «Ο Όμιλός μας βρίσκεται σταθερά δίπλα στην κοινωνία και τον άνθρωπο, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, σεβασμό και έμπρακτη συνεισφορά μέσα από πολυδιάστατες ενέργειες και δράσεις. Με ιδιαίτερη ευαισθησία για την ακριτική Ελλάδα, μετά την υιοθέτηση της Σάμου, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μαζί με το BeLive στηρίζουμε τα ζευγάρια της Πάτμου. Για να δώσουμε σε ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας την ευκαιρία να γίνουν γονείς και να κρατήσουν στην αγκαλιά τους το δικό τους μωρό».

Οι ιδρυτές του μη κερδοσκοπικού σωματείου BeLive, κ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης, ανέφεραν για τη συνεργασία με τη ΒΙΑΝΕΞ: «Στην Be-Live προσπαθούμε μέσω της διαδικασίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης να κάνουμε το όνειρο της οικογένειας πραγματικότητα, ακόμη και για τα ζευγάρια που νόμιζαν ότι το όνειρο έχει χαθεί. Τα δεδομένα για την υπογονιμότητα στην Ελλάδα, δείχνουν και το μέγεθος του προβλήματος: Τα υπογόνιμα ζευγάρια υπολογίζονται στις 250-300.000, αριθμός που ισοδυναμεί με το 18%-20% του πληθυσμού, ενώ κάθε χρόνο γίνονται στην Ελλάδα 12.000-15.000 κύκλοι εξωσωματικής γονιμοποίησης. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η συνεργασία μας με την ΒΙΑΝΕΞ επεκτείνεται και πλέον είμαστε μαζί στο έργο του σωματείου αναλαμβάνοντας να στηρίζουμε τα ζευγάρια της Πάτμου που απευθύνονται σε εμάς».