Help Ukraine Center: Πρωτοβουλία ουκρανικών εταιρειών που παρέχει βοήθεια στους Ουκρανούς

Από τις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου, ο κόσμος έστρεψε τα μάτια και τις καρδιές του προς την Ανατολική Ευρώπη και τους ανθρώπους της. Με το ξέσπασμα του πολέμου, η καθημερινότητα που γνώριζαν οι Ουκρανοί έληξε ξαφνικά. Πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν καταφύγιο ή να πάνε να πολεμήσουν για να υπερασπιστούν τη χώρα τους, κάτι που οδήγησε σε ανθρωπιστική κρίση. Μια ομάδα ουκρανικών εταιρειών σχημάτισε μια πρωτοβουλία με την ονομασία Help Ukraine Center που στοχεύει στη συλλογή και παροχή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας για τους ανθρώπους στην Ουκρανία, σε περιοχές που τη χρειάζονται περισσότερο.

Κοινός στόχος: παροχή βοήθειας όπου χρειάζεται περισσότερο

Οι Ουκρανοί σε περιοχές που έχουν πληγεί χρειάζονται επειγόντως φάρμακα, τρόφιμα, κουβέρτες, ζεστά ρούχα και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά οι συνήθεις αλυσίδες εφοδιασμού δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες. Το Help Ukraine Center είναι μια κοινή πρωτοβουλία μερικών από τις μεγαλύτερες ουκρανικές εταιρειών που έχουν ξεκινήσει δημιουργούν ένα δίκτυο αποθηκών για ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια, αλλά και βοηθήσει τις εισροές εφοδιασμού με ταχύτερη παράδοση αγαθών στην Ουκρανία. Η λίστα με τις αποθήκες βρίσκεται στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας και ενημερώνεται συνεχώς.

Οποιοσδήποτε στον κόσμο μπορεί να στείλει βοήθεια σε μία από τις αποθήκες του HELPUKRAINE.CENTER. Μόλις φτάσουν οι αποστολές στην Ουκρανία μεταφέρονται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για περαιτέρω διανομή. Το έργο δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή των εταιρειών TIS, RZETKA, NOVA POSHTA, UKRPOSHTA, Dragon Capital, Fozzy Group, ενώ την στηρίζουν ενεργά η ηθοποιός Jennifer Aniston και ο τραγουδιστής Sting.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για προϊόντα πρώτων βοηθειών, ιατρικό εξοπλισμό, κονσερβοποιημένα και συσκευασμένα τρόφιμα, ενεργειακές μπάρες, παιδικές τροφές, προϊόντα υγιεινής για μωρά και μαμάδες. Ο πλήρης κατάλογος των προϊόντων είναι διαθέσιμος εδώ. Το Help Ukraine Center δέχεται επίσης δωρεές για την αγορά φαρμάκων και άλλων απαραίτητων ανθρωπιστικών προϊόντων. Οι δωρεές μεταφέρονται μέσω του Ernst Prost Foundation / Menschen für Frieden – Frieden Foundation Bank, Germany: Baden-Württembergische Bank (BW-Bank). Για δωρεά, κάντε κλικ εδώ.

Εκτός από προϊόντα και οικονομική βοήθεια, η πρωτοβουλία αναζητά εθελοντές που μπορούν να βοηθήσουν στη διαλογή και τη μεταφορά. Τα άτομα που επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να εγγραφούν συμπληρώνοντας τη φόρμα που είναι διαθέσιμη εδώ και να επιλέξουν την αποθήκη που μπορούν να υποστηρίξουν στην Πολωνία (Chełm, lubelskie voivodeship) ή στην Ουκρανία (Lviv).