CSE: Ο Πρώτος Eθνικός Δείκτης Βιωσιμότητας για το Ομάν

Το Κέντρο Αειφορίας (CSE), ύστερα από πρόσκληση της Κυβέρνησης του Ομάν, μιας από τις πιο αναπτυγμένες χώρες στη Μέση Ανατολή, δημιούργησε τον πρώτο Δείκτη Βιωσιμότητας (Oman Sustainability Index), ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα αξιολόγησης όλων των επιχειρήσεων σε ετήσια βάση σχετικά με θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και ESG και έχει στόχο να βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, ενσωματώνοντας αποτελεσματικά υπεύθυνες και βιώσιμες πρακτικές στη στρατηγική και στην κουλτούρα τους. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν ολοκληρωμένες στρατηγικές, να θέσουν μακροπρόθεσμους και μετρήσιμους στόχους, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή τους στη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ο Εθνικός δείκτης Βιωσιμότητας παρουσιάστηκε επίσημα στις 14 Μαρτίου  στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιωσιμότητας του Ομάν που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Ενέργειας και Ορυκτών (Ministry of Energy and Minerals) και καθιερώθηκε ως ετήσιος θεσμός. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Δείκτη, στην οποία συμμετείχαν  δεκάδες εταιρείες, δόθηκαν διακρίσεις σε εταιρείες που ξεχώρισαν βάσει των επιδόσεών τους στις κατηγορίες Διακυβέρνηση, Κοινωνία, Περιβάλλον, Εργαζόμενοι, Εκπαίδευση, Στρατηγική.

Το Εμιράτο του Ομάν, με πληθυσμό 5 εκατομμυρίων κατοίκων, αποτελεί μία από τις πιο πρωτοπόρες χώρες της Μέσης Ανατολής όσον αφορά θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και είναι αποφασισμένη να πετύχει το στόχο της για ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη και αύξηση ανταγωνιστικότητας πάνω σε άξονα βιωσιμότητας, συμβαδίζοντας με τοπικές και παγκόσμιες αλλαγές και εξελίξεις.

Το Κέντρο Αειφορίας συνεργάζεται με τους σημαντικότερους διεθνείς οργανισμούς (ESG Ratings Agencies) και κυβερνητικούς οργανισμούς και παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις για τη βελτίωση των ESG Ratings και των στρατηγικών για Βιώσιμη Ανάπτυξη και τη διευκόλυνση επενδύσεων από στρατηγικούς επενδυτές.