Κύπελλο ΟΣΕΚΑ: Νταμπλ ο Παναθηναϊκός, 74-53 τη Δωδεκάνησο στον τελικό Κυπέλλου

  Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε νταμπλούχος στο μπάσκετ με Αμαξίδιο, αφού επικράτησε 74-53 της Δωδεκανήσου στον τελικό Κυπέλλου.

  Δεκαεννέα ημέρες έπειτα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Ηράκλειο Κρήτης, οι “πράσινοι” ζευγάρωσαν τους τίτλους τους στο κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα.

  Μία ομάδα που ούτε το 2020 ούτε το 2021 μπόρεσε να εγκαινιάσει την τροπαιοθήκη της λόγω πανδημίας, άρχισε τη συλλογή φέτος.

  Ο Παναθηναϊκός έβαλε τις βάσεις από νωρίς για την πρωτιά στο 22ο Κύπελλο Ελλάδας.

  Το 20-28 έγινε 22-36, έπειτα από ένα κομβικό “πράσινο” τάιμ άουτ στη β’ περίοδο, και το β’ ημίχρονο κύλησε όπως ήθελε το “τριφύλλι”.

  Η Δωδεκάνησος, ομάδα που κατέλαβε την 3η θέση στην Α1, αδυνατούσε να μπει στο ζωγραφιστό και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Ζόραν Γέρεμιτς, τίποτα δεν μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα.

  Χάρη στη σπουδαία δουλειά των Ζακ Μπλερ και Νέλσον Σανς, οι “πράσινοι” του Κώστα Χρόνη είχαν ανεβάσει τη διαφορά στα επίπεδα του +20, επομένως το τελευταίο δεκάλεπτο μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία.

  Με την ένθερμη συμπαράσταση των φιλάθλων του, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει (και) αυτό το τμήμα, ο Παναθηναϊκός διατήρησε απόσταση ασφαλείας ως το τέλος και έφτασε στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας του.

  Φυσικά, ένας αγώνας με “πράσινο” νικητή, αλλά χωρίς ηττημένο. Μία νίκη του αθλητισμού, όπως πιστοποιήθηκε κι από το ζεστό χειροκρότημα των υποστηρικτών του “τριφυλλιού” στη Δωδεκάνησο.

  Τα δεκάλεπτα: 11-18, 24-36, 35-58, 53-74

  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ: Λουκάς, Χαρτερός, Μιχαήλου 6, Χαμάντιν 10, Γέρεμιτς 13, Χατζηκαντής 4, Γκιουρκάν 18, Χατζηδημητρίου 2, Λυκοπάντης, Παπαναστασίου, Μανωλάς.

  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοντογιάννης 6, Μαρτσάκης 7(1), Χρονοπούλου 2, Τριανταφύλλου 2, Νέλσον 29, Μπλερ 28, Σπαθής, Χριστόφορος, Μιχαλοπούλου, Φύτρος, Τουμαράς, Κατωπόδης.