ΥΠΕΝ: Συνάντηση με εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, είχε την Τετάρτη 20 Ιουλίου, συνάντηση 2,5 ωρών με εκπροσώπους 14 περιβαλλοντικών οργανώσεων με πανελλαδική δράση. Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Πέτρος Βαρελίδης.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, με τίτλο «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, των περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος, επείγουσες δασικές, χωροταξικές και πολεοδομικές διατάξεις, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και ζητήματα κυκλικής οικονομίας».

Ο κ. Σκρέκας εξήγησε τους κεντρικούς στόχους του νομοσχεδίου και παρουσίασε συνοπτικά τις βασικές διατάξεις του. Όπως επισήμανε, «σκοπός της σημερινής συνάντησης είναι να πραγματοποιηθεί ένας ανοιχτός διάλογος και να διατυπωθούν από όλες τις πλευρές πιθανές απορίες και προβληματισμοί επί του νομοσχεδίου». Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση με όλους τους εκπροσώπους των περιβαλλοντικών οργανώσεων, όπου κάθε πλευρά εξέφρασε τις θέσεις και τις προτάσεις της.