Pfizer: Έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη

Ένα έτος λειτουργίας συμπλήρωσε το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη σημειώνοντας αναπτυξιακή πορεία, και συνεισφέροντας σημαντικά στην απασχόληση και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Μάλιστα, το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών εντάχθηκε μεταξύ των Στρατηγικών Επενδύσεων της χώρας.

Το Κέντρο ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2021, και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 300 εργαζόμενους και αναμένεται να  φτάσει τους 360 ως τα τέλη του 2022, σημειώνοντας αύξηση 30% έναντι του αρχικού σχεδιασμού της εταιρείας. Ήδη το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών εξυπηρετεί από τη Θεσσαλονίκη τον παγκόσμιο Οργανισμό της Pfizer και πιο συγκεκριμένα 50 χώρες από την Ευρώπη, τη  Μέση Ανατολή και την Αφρική, ενώ στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να εξυπηρετεί έως και 70 χώρες.

Σημαντική είναι και η συνεισφορά του Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών στην απασχόληση αλλά και στην τοπική και εθνική οικονομία.  Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) η οποία αποτύπωσε τη συνολική συνεισφορά της Pfizer στην Ελλάδα για τη δεκαετία 2020-2030, εκτιμάται ότι η συνολική σωρευτική  συμβολή του Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών στο ΑΕΠ της χώρας θα φτάσει ως και τα € 221 εκατ. ως το 2030. Επιπλέον, για κάθε €1 άμεσης συνεισφοράς του Κέντρου, δημιουργείται συνολικά €0,8 προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία. Αναφορικά με την απασχόληση, η δραστηριότητα του Κέντρου της Pfizer στην Ελλάδα για την περίοδο 2020-2030 υπολογίζεται ότι θα υποστηρίζει συνολικά (άμεσα και έμμεσα) περίπου 4.700 θέσεις εργασίας.

Αποδεικνύοντας στην πράξη ότι στη Pfizer η Συμπερίληψη, η Ισότιμη Αντιμετώπιση  και η Διαφορετικότητα είναι στρατηγική προτεραιότητα, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών προέρχονται από 38 διαφορετικές εθνικότητες, μιλούν 24 διαφορετικές γλώσσες ενώ πάνω από τα 2/3 κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

O κ. Αντώνης Χατζημανωλάκης, Επικεφαλής Μισθοδοσίας ΕΜΕΑ & Επιχειρησιακής Ετοιμότητας του κέντρου της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ανέφερε σχετικά: «Μέσα σε ένα μόνο έτος  καταφέραμε να ξεπεράσουμε τους αρχικούς μας στόχους και αυτό μας έχει δώσει ιδιαίτερη χαρά. Με τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στον οργανισμό της Pfizer, το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών και η Θεσσαλονίκη αποτελεί σημείο αναφοράς για την Pfizer παγκοσμίως. Παράλληλα, η συνεισφορά μας στην πόλη αλλά και γενικότερα στη χώρα είναι ουσιαστική μέσα από νέες θέσεις εργασίας που αυξάνονται διαρκώς και από την ευρύτερη συμβολή μας στην τοπική και εθνική οικονομία.»

Το  Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον παγκόσμιο Οργανισμό της Pfizer στους τομείς των οικονομικών, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, μισθοδοσίας, διαχείρισης έργων, προμηθειών και εσωτερικών πολιτικών λειτουργίας.